Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos įsiliejo į vieningą Baltijos Sveikatos tinklą

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų vyr. specialistė ryšiams su visuomene Gitana Letukienė informuoja, jog VUL SK įsiliejo į vieningą Baltijos sveikatos tinklą.
 
„Baltic eHealth“ projektas, finansuojamas iš ES Interreg III B programos lėšų (projekto interneto adresas – htttp://www.baltic-ehealth.org/). Jis prasidėjo 2005 m. rugsėjo mėnesį ir tęsis   36 mėnesius – iki 2007 m.

Šio projekto metu VUL SK Radiologijos centras taps virtualiu radiologijos paslaugų centru Baltijos Sveikatos tinkle. Tai suteiks galimybę konsultuotis ne tik su ES šalių kolegomis, bet ir sudarys technines sąlygas gauti bei siųsti vaizdus į Lietuvos Rajonines ligonines. Nupirkta techninė ir programinė įranga suteiks platesnes galimybes mūsų ligoninės gydytojams, t.y. chirurgams, kardiologams, neurologams, bus įmanoma peržiūrėti vaizdus bei  gauti tikslų atsakymą iš konsultuojančio radiologo.
Išvysčius telemedicinos tinklą Baltijos šalyse, bus galima užtikrinti tolygų elektroninės sveikatos tinklą tiek mažose ligoninėse, tiek stambiose Universitetinėse Ligoninėse. Radiologams bus sukurtos specialios darbo vietos, kurių pagalba mūsų ligoninės radiologai galės konsultuoti Danijos Funeno ligoninės gydytojus – radiologus.

Pagrindinis projekto partneris – Danijos Telemedicinos Centras. Taip pat dalyvauja Švedijos, Norvegijos  bei Estijos partneriai.