Skirtas finansavimas Vaistinių preparatų informacinei sistemai VAPRIS modernizuoti

Praėjusią savaitę buvo priimtas Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai (VVKT) ir jos klientams itin svarbus sprendimas – pagaliau buvo gautas finansavimas nepaprastai reikšmingam ir didelės apimties projektui, kuriuo bus tobulinama Vaistinių preparatų informacinė sistema VAPRIS.

Suma, kuri VVKT buvo skirta šiam projektui įgyvendinti, siekia daugiau nei 3 milijonus eurų. Projektas bus įgyvendinamas kartu su Centrine projektų valdymo agentūra (CPVA).

Projektu siekiama padidinti VVKT veiklos efektyvumą, teikiamų elektroninių paslaugų prieinamumą ir kokybę, taip pat patobulinti VVKT specialistų darbą vykdant vaistų kontrolę bei mažinti administracinę naštą verslui. Siekiant šių tikslų bus optimizuoti ir skaitmenizuoti VVKT veiklos procesai bei su veiklos organizavimu susiję darbo procesai. Ypač daug dėmesio bus skiriama VVKT naudojamoms sistemoms modernizuoti bei papildomoms funkcijoms ir moduliams, pritaikytiems naudojimui mobiliuose įrenginiuose, sukurti.

Projektą planuojama įgyvendinti per 36 mėn. Projektas finansuojamas iš 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos ir ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšų.

VVKT inf.

emedicina.lt archyvo iliustracija