Išsirinko naują lyderį




Rugpjūčio 26-ąją dieną į 66-ąjį kasmetinį Tarptautinės farmacijos federacijos (FIP) kongresą Brazilijoje narius iš viso pasaulio sukvietė organizacijos taryba. Renginio pradžioje išrinktas naujas federacijos prezidentas – dr. Kamalas K. Midha, vadovausiantis 2006–2010 metų kadencijai.



Dr. K. Midha farmacijos studijas baigė Indijos Saugaro universitete. Po to išvyko į Edmontoną Kanadoje įgyti farmacijos mokslų daktaro laipsnį, vėliau mokslinę karjerą tęsė Saskačevano universitete. Šiuo metu jis yra Farmacijos ir mitybos bei Medicinos koledžų profesorius minėtame Saskačevano universitete, taip pat eina „Pharmalytics Inc.“, ne pelno siekiančio tyrimų instituto, valdybos pirmininko pareigas.


Kaip aktyvus Tarptautinės farmacijos federacijos narys, jis pasireiškė 1980–1988 metais, kai buvo paskirtas nariu ekspertu. Kiek vėliau dr. K. Midha išrinktas Farmacijos mokslų valdybos pirmininku, kuriuo buvo nuo 1988-ųjų iki 1996 m. Nuo 1998 m. jis visąlaik buvo federacijos viceprezidentu.


Jau siekdamas prezidento pozicijos K. Midha žadėjo skatinti sėkmingą federacijos veiklą. „Aš puikiai suprantu, kad vadovavimas ir FIP tinkamos vystymosi krypties atradimas reikalauja užtikrinti jos būsimą sėkmę šiame besikeičiančiame ir iššūkius pateikiančiame pasaulyje“, – teigė naujasis prezidentas.