Licencijų išdavimas bus atnaujintas priėmus naująsias Farmacinės veiklos licencijavimo taisykles


Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos po Farmacijos įstatymo įsigaliojimo perėmė visų su farmacijos įmonių veiklos licencijavimu susijusių procedūrų vykdymą. Šiuo metu tarnyba priima paraiškas licencijoms gauti, atlieka dokumentų ekspertizę, tikrina ir vertina farmacinės veiklos vietas, tačiau išrašyti licencijas ir jas išduoti pareiškėjams negali, nesant naujų Farmacinės veiklos licencijavimo taisyklių.


Kol Vyriausybė dar nėra patvirtinusi naujųjų Farmacinės veiklos licencijavimo taisyklių, nutarimo dėl valstybės rinkliavos objektų sąrašo, šios rinkliavos dydžių ir mokėjimo ir grąžinimo taisyklių bei kitų licencijavimo procesą reglamentuojančių teisės aktų, senieji taikomi tiek, kiek neprieštarauja naujai priimtam Farmacijos įstatymui. Įsigaliojus naujiems poįstatyminiams teisės aktams, pasikeis paraiškų licencijoms gauti formos, reikiamų dokumentų licencijoms gauti teikimo tvarka, rinkliavų dydis ir kt.


Kadangi Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija nutarimą dėl Farmacinės veiklos licencijavimo taisyklių jau yra pateikusi Vyriausybei, tikimasi, kad artimiausiu metu Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba galės vykdyti tolesnes su licencijų išrašymu ir išdavimu susijusias procedūras.


Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos informacija