„EUROVAISTINĖ“ TAPO DIDŽIAUSIA VAISTINE VILNIUJE


Lapkričio 8 d. vėl pradėjo veikti „Eurovaistinė“, įsikūrusi prekybos centre „Akropolis“ ,Vilniuje. Po du mėnesius trukusios rekonstrukcijos vaistinė išsiplėtė 3 kartus, į jos atnaujinimą investuota 2 mln. litų. Dabar tai yra didžiausia vaistinė Vilniaus mieste.



Didžiausią vaistinių tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė UAB „Eurovaistinė“ atidarė jau antrą itin didelę ir modernią „Eurovaistinę“. Naujoji „Eurovaistinė“ atidaryta vietoje prieš tai buvusios mažesnės prekybos centre „Akropolis“. Dabar vaistinės plotas užima apie 650 kv. m. ir yra 3 kartus didesnis nei prieš tai buvusios „Eurovaistinės“. Pagal užimamą plotą tai yra didžiausia vaistinė Vilniuje ir antroji pagal dydį šalyje. Pati didžiausia „Eurovaistinė“ (apie 1200 kv. m.) yra Klaipėdoje, atidaryta dar šių metų pradžioje.



„Vilniuje ir Klaipėdoje veikiančios „Eurovaistinės“ yra labai panašios, sukurtos pagal tą patį modelį. Tai yra erdvios, plataus asortimento savitarnos vaistinės“, – apie naujos vaistinės atidarymą pasakoja UAB „Eurovaistinė“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius. – „Metų pradžioje atidaryta didelė vaistinė Klaipėdoje yra sėkminga, mėgstama lankytojų. Skubėjome panašią atidaryti ir Vilniuje – iš lankytojų susidomėjimo jau dabar galime spręsti, kad ji bus labai paklausi“.



Pasak Igno Staškevičiaus išplėsta ne tik erdvė, bet ir vaistinės supratimas – lankytojas vaistinėje suras ne tik medikamentų, bet visko, ko jam gali prireikti sveikatai, ligų profilaktikai, kūno priežiūrai, grožio puoselėjimui – nuo vaistų iki knygų. Rekonstruotoje „Eurovaistinėje“ įdiegta naujų klientų aptarnavimo sprendimų, kurių tikslas – dar labiau pagerinti farmacinių paslaugų kokybę, klientus aptarnauti patogiai ir greitai, suteikiant visą jiems reikalingą informaciją.



„Eurovaistinėje“ Vilniuje įrengtos naujoviškos, ligi šiol niekur nematytos klientų aptarnavimo kasos. Kasos suprojektuotos ir pagamintos specialiai pagal „Eurovaistinės“ užsakymą. Šiose kasose bus aptarnaujami visi klientai, tame tarpe su receptais ar kompensuojamųjų vaistų pasais. Naujos kasos – tarsi mažos vaistinės, kuriose įrengtos vaistų laikymo spintos ir stalčiukai. Kasos suprojektuotos taip, kad klientas turėtų privačios erdvės netrukdomas ir nesivaržydamas kalbėtis su jį aptarnaujančiu vaistininku.



Naujoje „Eurovaistinėje“, kaip jau tapo įprasta, visi nereceptiniai vaistai perkelti į savitarnos skyrių. Tokio klientų aptarnavimo privalumas – klientai mato visą nereceptinių vaistų asortimentą ir jų kainas. Čia dirba ir farmacininkai – ne už prekystalio, o tiesiogiai salėje konsultuoja vaistinės lankytojus.





Po rekonstrukcijos „Eurovaistinėje“ padidėjo ne tik plotas, bet visiškai pasikeitė vaistinės interjeras, apipavidalinimas, atsirado daugiau prekių grupių. Gerokai išsiplėtė kosmetikos moterims ir vyrams pasiūla, atsirado dekoratyvinės kosmetikos, sveiko maisto, ortopedinių prekių, literatūros apie sveikatą skyriai. Kad lankytojams būtų patogiau orientuotis vaistinėje, prekių grupės sužymėtos informatyviais užrašais ir skirtingomis spalvomis. Be to, savitarnos salės vaistų skyriuje nuolat budi ir klientams medikamentus padeda išsirinkti profesionalūs farmacininkai, o kosmetikos skyriuje pirkėjams talkina konsultantės.



Dar viena naujovė vilniečiams – „Eurovaistinėje“ veikia deguonies baras. Jame siūlomi energijos suteikiantys žolelių – deguonies kokteiliai bei itin vertinamas sveikatai naudingų medžiagų šaltinis – kviečių želmenų sultys. Pasaulyje deguonies terapija sparčiai populiarėja – tikimasi, kad papildomai gauti deguonies suskubs ir vilniečiai.



Atidarymo proga „Eurovaistinė“ lankytojams paruošė daug akcijų, specialių pasiūlymų. Vaistinė dirbs nuo 8 val. ryto iki 11 val. vakaro kiekvieną dieną.



Vaistinės atnaujinimui bendrovė UAB “Eurovaistinė” skyrė 2 mln. litų lėšų. Iš viso šiais metais įmonės investicijos į plėtrą, vaistinių atnaujinimą ir modernizavimą siekia 18 mln. litų. Netrukus planuojama atidaryti naujas “Eurovaistines“ Panevėžyje, Šalčininkuose, Utenoje, Ukmergėje, Vilniuje.



Tokia pat didelė ir naujoviška „Eurovaistinė“, kaip Klaipėdoje ir Kaune, kitų metų pavasarį bus atidaryta ir Kauno „Akropolyje“.



Dabar Lietuvoje yra 200 “Eurovaistinių“. UAB „Eurovaistinė” taip pat valdo 14 vaistinių Estijoje bei 31 vaistinę Latvijoje.



Per dešimt šių metų mėnesių UAB “Eurovaistinė” pasiekė 451 mln. litų apyvartą (įskaitant pridėtinės vertės mokestį), praeitų metų to paties laikotarpio rezultatą viršydama 33 proc.




Lina Liepytė


UAB „Eurovaistinė“ komunikacijos vadybininkė