Vienintelių apie šiuolaikinius ŽIV ir AIDS valdymo būdus įvykusių mokymų rezultatai

Atėjo laikas aptarti vienintelių apie šiuolaikinius ŽIV ir AIDS valdymo būdus įvykusių mokymų rezultatus. Pirmadienį, lapkričio 13 dieną, šventinėje aplinkoje bus įteikti įgytas žinias apie šiuolaikinus ŽIV ir AIDS valdymo būdus patvirtinantys pažymėjimai 75-iems įvairių sektorių specialistams iš visos Lietuvos. Pažangiausių ŽIV infekcijos valdymo būdų, tarpsektorinio bendradarbiavimo Lietuvos specialistus mokė žymiausi ŽIV ir AIDS prevencijos ir gydymo ekspertai iš Ilinojaus (Čikaga), Šefildo universitetų, patirtimi dalijosi Lietuvos AIDS centro medikai.

Kursai „Daugiasektorė ŽIV valdymo sistema“, prasidėję š.m. kovo 28 d. ir pasibaigsiantys lapkričio 13 d., vyko keliais etapais. Tokio pobūdžio mokymai organizuoti pirmą kartą Lietuvoje ir visoje Europoje.
Mokymus organizavo tarptautinė organizacija „Project HOPE“, Lietuvos AIDS centras ir Mykolo Romerio universitetas bendradarbiaujant su JAV bei Didžiosios Britanijos universitetais.


ŽIV infekcijos ekspertai – mokymų lektoriai, aptars vykusių mokymų rezultatus, dalyvių parengtus projektus, pasidalins įspūdžiais. Bus pateikta naujausia informacija apie ŽIV Lietuvoje. Spaudos konferencijoje dalyvaus:
Projekto HOPE Čekijos Respublikoje direktorė dr. Helena Jungova,
Šefildo universiteto Sveikatos mokslo tyrimų instituto Sveikatos politikos ir vadybos departamento
direktorius Malcolmas Whitfieldas,
Projekto HOPE ŽIV padalinio direktorė Caroline Teter,
Projekto koordinatorius Lietuvoje dr. Saulius Čaplinskas.


Lietuvos AIDS centro direktorius
Saulius Čaplinskas,

Lietuvos AIDS centro atstovė spaudai
Vilma Budėnienė