Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų teritorijoje oš profesorių ąžuolai

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose (VUL SK) š. m. lapkričio 22 d. 13 val. organizuojama iškilminga Profesorių alėjos sodinimo ceremonija. VUL SK direktorius infrastruktūrai Vaclovas Jurkuvėnas siūlo įgyvendinti gražią idėją –  pasodinti Profesorių alėją Santariškių klinikų teritorijoje.
 
„Šią kilmingų medžių sodinimo akciją su profesorių ypatingu darbu sieja keli žodžiai: gyvybė, ilgaamžiškumas, stiprybė. Juk mūsų ligoninės profesorių rankose labai dažnai būna neįkainuojama žmogaus gyvybė. Sodindami ąžuolus, tam tikra prasme, jie įprasmins save ir savo darbus“, – teigė V.Jurkuvėnas. Anot jo, šiais metais profesoriai kviečiami pasodinti po ąžuolą, kurie ne tik papuoš ligoninės teritoriją, bet ir ne vieną šimtmetį primins save ateinančioms kartoms.


Profesorių alėją Santariškių klinikų teritorijoje padeda įgyvendinti „Hansabankas“, tęsdamas socialinį projektą “Žalias miestas”. Šiuo projektu, vykdomu jau antrus metus, „Hansabankas“ siekia prisidėti prie Lietuvos miestų apželdinimo, gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo bei palikti pėdsaką kiekvieno miesto istorijoje. Šiemet akcijos metu buvo pasodinta apie tris tūkstančius medžių, krūmų ir kitokių želdinių dvidešimtyje Lietuvos miestų. Ąžuolai Profesorių alėjoje prisidės prie Vilniaus žalios ir ekologiškos aplinkos kūrimo. 


Prie neįprastos ir unikalios Profesorių alėjos sodinimo akcijos organizavimo taip pat prisidėjo UAB „Soltra“, VU Botanikos sodas bei kt.
 
VUL SK – viena didžiausių bei progresyviausių Lietuvos ligoninių, kuri aprėpia praktinę bei mokslo mediciną, moderniausias medicinines technologijas, rūpinasi, kad čia dirbantieji jaustųsi pastebėti ir deramai įvertinti.


Gitana Letukienė

VUL Santariškių klinikos
Vyr.specialistė ryšiams su visuomene