Kas tai yra korupcija ir koks jos ryšys su sveikatos sistema?

Šią savaitę Utenoje vyko paskaita-seminaras "Korupcijos samprata ir ryšys su sveikatos sistema". Renginio organizatoriai – Sveikatos apsaugos ministerijos Ekonominės veiklos kontrolės skyrius, Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Utenos apskrities gydytojai. Seminaro darbe dalyvavo Utenos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovai ir asmenys, atsakingi už korupcijos prevenciją bei kontrolę.

Sveikatos apsaugos ministerijos Ekonominės veiklos kontrolės skyriaus vedėjas Juozas Vytautas Šveikauskas supažindino su šiuo metu sveikatos sistemoje vykdomomis korupcijos prevencijos priemonėmis. Taip pat dalyviai buvo informuoti, kad nuo kitų metų pradžios Ekonominės veiklos kontrolės skyrius kartu su Specialiųjų tyrimų tarnyba visose apskrityse pradės vykdyti vienos dienos užsiėmimų–seminarų ciklą dėl korupcijos pasireiškimo tikimybės nustatymo. Įstaigų vadovams neturėtų pamiršti,jog asmens sveikatos priežiūros įstaigos kiekvienų metų III ketvirtį privalo nustatyti korupcijos pasireiškimo tikimybę savose įstaigose.
Pranešimą apie korupcijos prevenciją reglamentuojančius teisės aktus perskaitė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė Aida Martinkienė. Seminaro dalyvius pranešėja taip pat supažindino su visuomenės apklausų apie korupcijos pasireiškimą sveikatos apsaugos sitemoje rezultatus.