VU ligoninės Santariškių klinikų teritorijoje oš profesorių ąžuolai

Viena didžiausių bei progresyviausių Lietuvos gydymo įstaigų, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos (VUL SK) aprėpiančios praktinę bei mokslinę mediciną, moderniausias jos technologijas, siekdamos, kad čia dirbantieji jaustųsi pastebėti ir deramai įvertinti, š. m. lapkričio 22 d. įgyvendino ilgai brandintą unikalų Profesorių alėjos sodinimo projektą.



Iškilmingos ceremonijos metu pasodinta 30 raudonųjų vardinių ąžuolų, trisdešimčiai jaunų ir gana garbaus amžiaus VUL SK profesorių darbams bei nuopelnams įamžinti. Ąžuolų sodinime dalyvavo svečiai iš Sveikatos apsaugos ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, rėmėjai: „Hansabankas“, UAB „Soltra“, VU Botanikos sodas, žiniasklaidos atstovai bei ligoninės darbuotojai.
VUL SK generalinis direktorius profesorius Aleksandras Laucevičius, prieš pasodindamas savąjį ąžuoliuką, padėkojo šio projekto autoriui, ligoninės direktoriui infrastruktūrai Vaclovui Jurkuvėnui ir palinkėjo, kad visų profesorių ąžuolai, kaip ir jų neįkainuojami darbai, virstų šimtmečiais ošiančia alėja.
„Hansabanką“, atstovavusi rinkodaros ir ryšių su visuomene departamento direktorė Asta Margevičienė pastebėjo, jog šie ąžuolai ne tik įprasmins medicinos profesorių darbą gelbstint gyvybes, bet ir prisidės prie Vilniaus kraštovaizdžio ir ekologiškos aplinkos kūrimo.



UAB „Soltra“,
dekoratyvinių augalų auginimo bei prekybos bendrovės direktorius Vytautas Rumba paklaustas, ar tinkamas laikas medelių sodinimui, kompetetingai patikino, jog tokiems medžiams, kaip ąžuolai, sodinimo sezonas tik prasideda.
Prieš projekto įgyvendinimą VU Botanikos sodo direktorius dr. Audrius Skridaila pats ne kartą buvo atvykęs į ligonės teritoriją ir padėjo sudaryti teisingą bei vizualiai patrauklų būsimos alėjos planą.






Gitana Letukienė,


VUL Santariškių klinikų,


vyr.spec. ryšiams su visuomene