SAM pritaria siūlymui Kauno onkologijos ligoninei grąžinti "nepriklausomybę"

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pritarė Seimo Sveikatos reikalų komiteto siūlymui panaikinti sprendimus, susijusius su Kauno onkologijos ligoninės prijungimu prie Kauno medicinos universiteto (KMU) klinikų.

Seime ketvirtadienį vykusioje Vyriausybės valandoje sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas teigė, jog Kauno klinikų steigėjai yra KMU ir ministerija, todėl jau išsiųstas pasiūlymas KMU, jog būtų sugrąžinta Kauno onkologijos ligoninės nepriklausomybė. Gavus universiteto sutikimą bus pradėti tolimesni veiksmai.

Diskusijas dėl Kauno onkologijos ligoninės "nepriklausomybės"
KMU Senato pirmininkas Vilius Grabauskas pavadino absurdu. Jo teigimu, tokie atjungimai ir sujungimai yra absurdo teatras. Esą visų pirma reikėtų susėsti šios ligos gydymu suinteresuotoms grupėms ir nustatyti gydymo strategiją. Reforma nėra kažkieno atidarymas ar uždarymas, todėl neverta spardyti kamuolio iš vienų vartų į kitus…

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas tikino, jog komitetas yra gavęs Antikorupcinės komisijos išvadas, iš kurių aišku, kad Kauno onkologijos ligoninės ir Kauno medicinos universiteto klinikų restruktūrizavimo procesuose nebuvo atsižvelgta į Lietuvos žmonių nuomonę ir jų poreikius. Komisija prašė persvarstyti sprendimą. Kadangi vietos valdininkai iki šiol nieko nenutarė, nuspręsta siūlyti SAM panaikinti sprendimus, susijusius su Kauno onkologijos ligoninės prijungimu prie Kauno medicinos universiteto klinikų. Esą dalis buvusių Kauno onkologijos ligoninės pacientų šiuo metu priversti gydytis Vilniaus onkologijos institute.