Svetainės pristatymas


Pirmą kartą oficialiai pristatytas mūsų tinklalapis www.emedicina.lt, www.efarmacija.lt. BNS-e vykusiame renginyje projekto vadovas Raimondas Kubilius patvirtino, jog šis naujas internetinis modelis iš kitų galbūt išsiskiria tuo, kad šioje internetinėje svetainėje bus bandoma sujungti bei suvienyti visus tris sveikatinimo sektoriaus dalyvius – gydytojus, farmacijos specialistus ir pacientus.

Projekto administratorė – leidybinė įmonė, didžiausią patirtį turinti leidybinėje specializuotų periodinių leidinių gydytojams bei farmacijos specialistams veikloje. Ji taip pat dalyvauja ir kituose visuomenės sveikatinimo projektuose. „Girdėdami gydytojų, vaistininkų ir pacientų reiškiamas problemas padarėme išvadą, jog neretai jos kyla dėl paprasčiausio nesusikalbėjimo, nenoro ar negebėjimo vienas kitą išklausyti bei išgirsti. Vėliau tai įvairiai interpretuojama ir naudos niekam iš to nebūna. Todėl manome, kad visų šių grupių susiliejimas ir mūsų dalyvavimas šiame procese galės padėti kai ką išspręsti,“ – įsitikinęs projekto vadovas.




Mes taip pat turime tikslą kasdien pateikti naujausią informaciją, aktualią medikams, farmacijos specialistams bei pacientams, supažindinti su įdomiausiomis Lietuvos ir pasaulio medicinos bei farmacijos naujienomis, su gydytojų, farmacininkų organizacijų ir profesinių sąjungų, draugijų, pacientų visuomeninių organizacijų veikla, organizuoti diskusijas, teikti juridines konsultacijas bei pačius naujausius sveikatos sistemos įstatymus bei įsakymus, rengti interviu pačiais aktualiausiais klausimais ir t. t….




Tinklalapio pristatyme dalyvavęs Lietuvos gydytojų sąjungos pirmininkas doc. Liutauras Labanauskas pripažino, jog tokios svetainės dar nebuvo ir jeigu gerus tinklalapio kūrėjų norus bei tikslus pavyks įgyvendinti – bus puiku, nes „nesusikalbėjimo“ arba taip vadinamos dezinformacijos yra daugiau nei teisingos informacijos. Docentas išsakė ir daugiau pasiūlymų bei palinkėjo dirbti objektyviai, realiai vertinti tai, kas vyksta mūsų sveikatos sistemoje. „Labai smagu, kad atsirado tokia pirmoji kregždė, kuri bandys suvienyti gydytojus, vaistininkus ir ligonius, – teigė Lietuvos farmacininkų sąjungos pirmininkas Gintautas Pranckevičius. – tačiau ši svetainės bus ypač gyvybinga, jei gydytojo iškeltą problemą pakomentuos ar aptars vaistininkas bei pacientas…“ Panašias mintis išsakė ir Lietuvos Pacientų organizacijų atstovų tarybos pirmininkė Vida Augustinienė.




Redaktorė Roma Pečeliūnienė