Klaipėdos jūrininkų ligoninė laukia svečių

Šių metų gruodžio 8 d. 12 val. į Klaipėdos jūrininkų ligoninės širdies ir kraujagyslių radiologijos skyrių atvyksta kardiologai iš Latvijos, Rygos P. Stradins Universiteto ligoninės, kuri yra didžiausia Latvijoje, prof. A. Erglis, gyd. I Kumsars. A. Erglis yra Latvijos Kardiologų draugijos pirmininkas, P. Stradins ligoninės kardiologijos klinikos vadovas.


Latvijos kolegos turi sukaupę didelę klinikinę patirtį, atliekant intervencinės kardiologijos procedūras, ir maloniai sutiko pasidalinanti ja su Klaipėdos specialistais. Bus kartu atliktos kelios sudėtingos širdies kraujagyslių intervencinės procedūros, pasidalinta patirtimi, aptartos tolimesnės bendradarbiavimo galimybės su kolegomis iš Lietuvos, Klaipėdos jūrininkų ligoninės. Vienas iš svarbiausių šiuolaikinės medicinos klinikinės praktikos vystimosi ir tobulėjimo perspektyvų yra gydytojų asmeninės klinikinės patirties kaupimas, specialistų bendradarbiavimas ir keitimasis patirtimi, nes vien tik šiuolaikinė aparatūra, esanti gydymo įstaigose nieko nereiškia.


Tai yra puikus tarptautinio medikų bendradarbiavimo pavyzdys aktualiausioje šiuolaikinės medicinos- kardiovaskulinių ligų srityje.


Valentinas Jokšas