Pakeista daugiau nei penki šimtai farmacinės veiklos licencijų ir jų priedų

 


Įsigaliojus naujajam Lietuvos Respublikos farmacijos įstatymui, visų su farmacijos įmonių veiklos licencijavimu susijusių procedūrų vykdymas perėjo Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos žinion.


 


Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu Nr. V-1012 „Dėl vaistininko praktikos licencijavimo taisyklių patvirtinimo" buvo patvirtintos naujos vaistininkų praktikos licencijų formos ir paraiškos licencijai gauti bei pranešimo apie vaistininko profesinės kvalifikacijos kėlimą formos.


 


Įsigaliojus Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimuiDėl farmacinės veiklos licencijavimo taisyklių, reikalavimų kvalifikuotam asmeniui, atsakingam už gamybą ir (ar) importą, aprašo ir farmacinės veiklos licencijų formų patvirtinimo", patvirtintos naujos farmacinės veiklos licencijų rūšys ir jų formos. Naujos formos paraiškos farmacinės veiklos licencijoms gauti artimiausiu metu bus patvirtintos Sveikatos apsaugos ministro įsakymu.


 


Farmacinę veiklą vykdančios įmonės, įstaigos ir bendrovės Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai yra pateikusios apie 950 paraiškų farmacinės veiklos licencijoms ir (ar) jų priedams gauti ar pakeisti. Šiuo metu pakeista daugiau nei 500 licencijų ir (ar) licencijų priedų. Šie dokumentai juridinę galią įgyja paskelbti „Informaciniuose pranešimuose“, o juridiniams asmenims bus įteikti, išspausdinus naujus licencijų blankus.


 


Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos informacija