Pasikeitė privalomųjų profesinės kvalifikacijos tobulinimo valandų skaičius gydytojams ir farmacijos specialistams

Nuo šių metų įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinta sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų profesinės kvalifikacijos tobulinimo bei jo finansavimo tvarkos nauja redakcija. Pakeistas gydytojų ir farmacijos specialistų privalomojo profesinės kvalifikacijos tobulinimo per penkerius metus valandų skaičius.



Nuo 2007 m. sausio 1 d. privalomųjų profesinės kvalifikacijos tobulinimo valandų skaičius gydytojams sumažėjo nuo 200 iki 120 valandų, o farmacijos specialistams – nuo 180 iki 120 valandų per penkerius metus.



Nustatyta, kad visi gydytojai ir farmacijos specialistai, kurie po 2007 m. sausio 1 d. kreipsis dėl licencijos gavimo ar teiks dokumentus apie licencijuojamos veiklos sąlygų laikymąsi, turės pateikti dokumentus, patvirtinančius, kad per paskutinius penkerius metus profesinę kvalifikaciją tobulino ne mažiau kaip 120 valandų (vidutiniškai po 24 val. kasmet). Iš jų tobulinimasis formaliojo švietimo institucijų (universiteto, kolegijų) organizuojamuose kursuose turi sudaryti 72 val., valstybės biudžeto lėšomis nuo šių metų bus kompensuojama iki 54 val. per penkerius metus.



Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba



SAM Ryšių su visuomene skyrius