Pasirašyta sutartis su Lietuvos krepšinio federacija

Sutartimi klinikos įsipareigoja teikti visų amžiaus grupių Lietuvos rinktinių žaidėjams tretinio lygio skubios sportininkų traumatologinės ir ortopedinės diagnostikos, gydymo ir reabilitacijos sveikatos priežiūros paslaugas bei atlikti skubius radiologinius tyrimus – kompiuterinės tomografijos, branduolių magnetinio rezonanso, rentgenologinius, ultragarso tyrimus federacijos įgaliotų asmenų nukreiptiems sportininkams. Klinikų teikiamos paslaugos apima ambulatorines konsultacijas, ištyrimą ir gydymą, atramos ir judėjimo aparato detalų ištyrimą ir gydymą, gydytojo reabilitologo ištyrimą ir gydymą, gydytojo ortopedo – traumatologo ištyrimą ir gydymą, stacionarinį gydymą.


Krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas pasidžiaugė galimybe gauti sportininkams visą reikalingą pagalbą ir sakė, kad prižiūrėti sportininkus tikrai neužtenka vieno gydytojo, kaip kad buvo iki šiol. Krepšininkai negali pradėti žaisti, kol jie nėra nuodugniai ištirti. „Treneris negali pradėti treniruoti žaidėjų, kol nežino jų sveikatos būklės, jų silpnųjų vietų“ – sakė V. Garastas


KMUK generalinis direktorius prof. Juozas Pundzius pasidžiaugė, kad krepšinio federacija pasirinko klinikas ir užtikrino visą reikalingą pagalbą. ,,Krepšinis yra pasididžiavimas ir džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios sporto šakos stiprinimo“ – sakė prof. J. Pundzius


Su sportininkais daugiausia bendrausiantys ir juos prižiūrėsiantys gydytojai ortopedas traumatologas dr. Rimtautas Gudas ir reabilitologas Vytenis Trumpickas sakė, kad svarbiausia – sistemiškumas ir traumų prevencija. „Mes gydome ir gydysime traumas, tačiau mūsų darbo esmė, kad ta trauma krepšininkams neįvyktų.“ – sakė R. Gudas.


Dr. R. Gudas sakė, kad svarbiausia bus sistemiškumas, kad krepšininkas, žaidęs vasaros mėnesius rinktinėje, nesijaustų tik atidavęs kažkam duoklę – duomenys apie žaidėjo sveikatą bus registruojami, suvedami į duomenų bazę, kad pasikeitęs komandos gydytojas žinotų to žaidėjo sveikatos būklę ir jo problemas.


Eglė Žemaitienė
KMUK atstovė spaudai