Indijos biotechnologijų pramonė klesti

Pigesnius nei Vakaruose generinius vaistus ir vakcinas gaminančios Indijos biotechnologijų kompanijos užima vis didesnę pasaulinės rinkos dalį. Kanados mokslininkų paskelbtoje apžvalgoje Indijos biotechnologijų sektorius prilyginamas mažam drambliukui, kuris subrendęs užims didžiąją erdvės dalį. Manoma, kad biotechnologijų sritis Indijoje didės taip pat sparčiai kaip informacinių technologijų sektorius.

Tai pirmoji išsami, nepriklausoma ir visuomenei prieinama apžvalga, kurioje atskleidžiamos privačių Indijos kompanijų produktų kūrimo galimybės ir strategijos. Apžvalgos paskelbimas paskatino surengti biotechnologijų kompanijų susitikimą, kuris vyks gegužės 2
4 dienomis Toronte. Didžiausioje biotechnologijų asamblėjoje dalyvaus 2030 Šiaurės Amerikos ir daugiau nei 25 biotechnologijų kompanijos iš Indijos, Kinijos, Brazilijos ir Afrikos. Šios asamblėjos tikslas didinti biotechnologijų plėtrą ir kūrimą besivystančiose šalyse ir skatinti Šiaurės-Pietų bei Pietų-Pietų bendradarbiavimą sprendžiant pasaulio sveikatos problemas. Biotechnologijų sektoriaus plėtros įtaka vaistų kainoms jau jaučiama. Sparčiai gaminami vaistai infekcinėms, širdies ligoms, vėžiui gydyti. Indijos serumo institutas („Pune“) yra vienas didžiausių tymų vakcinų gamintojų pasaulyje ir per UNICEF bei Panamerikos sveikatos organizaciją padeda paskiepyti pusę viso pasaulio vaikų.


Biology/Biochemistry News, 14 April 2007 http://www.medicalnewstoday.com