Santariškių klinikų koordinuojamas projektas užėmė pirmąją vietą

 


Gegužės 24 d. Vilniuje vykusioje ES struktūrinės paramos projektų mugėje „Rytų ir pietryčių Lietuvos gyventojų sergamumo ir mirštamumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimas, modernizuojant ir optimizuojant sveikatos priežiūros sistemos infrastruktūrą bei teikiamas paslaugas„ projektas laimėjo pirmąją vietą ir tapo Naudingiausiu Europos Sąjungos (ES) lėšomis finansuojamu projektu – lyderiu.


Taip nusprendė interneto lankytojai, už šį projektą balsavę Finansų ministerijos administruojamoje interneto svetainėje www.esparama.lt.


Rinkimuose iš viso balsavo 12,9 tūkst. žmonių.


Projekto vadovas Kęstutis Mazurkevičius labai džiaugiasi šiuo įvertinimu ir teigia, jog prie projekto garsinimo prisidėjo labai daug žmonių, tame tarpe ir žurnalistai.


„Projekto valdymo grupės vardu nuoširdžiai dėkoju visiems balsavusiems už šį projektą ir džiaugiuosi, kad Lietuvos rytų ir pietryčių regionų gyventojams nebereikia važinėti į didmiesčių klinikas, norint diagnozuoti ar pasikonsultuoti dėl širdies sutrikimų, nes visame Lietuvos rytų ir pietryčių regione, tame tarpe ir Vilniaus krašte, intensyvų darbą jau yra pradėję specialiai paruošti ir aprūpinti ypatinga aparatūra medikai. Tikimės, kad po kelerių metų Lietuvos rytų ir pietryčių regionas garsės sumažėjusiu sergamumu ir mirštamumu nuo širdies ir kraujagyslių ligų“, – sako K.Mazurkevičius




Gitana Letukienė


VUL Santariškių klinikos,  


Vyr.specialistė ryšiams su visuomene