Seminaras apie radiacinės saugos specialistų rengimą ir kvalifikaciją

Radiacinė sauga yra viena iš sričių, kurios specialistams tenka labai didelė atsakomybė. Nuo jų kvalifikacijos priklauso, kaip nuo žalingo jonizuojančiosios spinduliuotės poveikio bus apsaugoti žmonės. Todėl valstybės yra nustačiusios griežtus reikalavimus radiacinės saugos specialistų mokymui, žinių tikrinimui, kvalifikacijai. Deja, dažnai tie reikalavimai yra skirtingi.


Europos Sąjungoje, naikinant kliūtis laisvam darbuotojų judėjimui, susirūpinta ir radiacinės saugos specialistų rengimo ir kvalifikacijos reikalavimų įvairiose valstybėse suvienodinimu. Nuo 2005 metų vykdoma Europos Komisijos finansuojama programa, kurios tikslas – nustatyti visoms valstybėms tinkamus reikalavimus. Vykdant šią programą, dalyvauja ir Radiacinės saugos centras.


Balandžio 23-25 d. „Karolinos“ konferencijų centre vyko seminaras, kurio metu buvo diskutuojama, ką turi daryti, žinoti ir mokėti įvairūs radiacinės saugos specialistai ir asmenys, dirbantys su jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniais. Seminare dalyvaus atstovai iš 23 Europos ir Azijos valstybių, Tarptautinės atominės energijos agentūros ir Europos Komisijos.


www.rsc.lt