Mokslo ir verslo partnerystės apdovanojimai

2008 m. gegužės 28 d. Sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokslų akademija ir Lietuvos pramonininkų konfederacija organizuoja mokslo ir verslo partnerystės apdovanojimus „Gyvybės medis“.

„Gyvybės medis“ – tai Lietuvos mokslo ir verslo pasiekimų gamtos ir medicinos mokslų srityje simbolis. Atėjo metas už šiuos pasiekimus išreikšti dėkingumą bei pagarbą Lietuvą pasaulyje garsinantiems žmonėms ir jų darbams. Pirmieji „Gyvybės medžio“ apdovanojimai – tai gražios tradicijos, skirtos pagerbti šviesiausius Lietuvos mokslo ir verslo protus, pradžia.

Taip pat šia iniciatyva siekiama paremti Lisabonos strategijos tikslus ir jos įgyvendinimą Lietuvoje. Šiandien Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, itin aktualūs Lisabonos strategijoje iškelti tikslai tapti konkurencingiausia ir dinamiškiausia pasaulyje žinių pagrindu augančia ekonomika, spartinant technologinę pažangą, kuriant žinių visuomenę, atliekant būtinas ekonomines reformas ir mažinant socialinę atskirtį.

Mokslo ir verslo partnerystės apdovanojimams „Gyvybės medis“ nominuojami sėkmingi mokslo ir verslo bendradarbiavimo projektai, kurie per pastarąjį dešimtmetį iš esmės pagerino visuomenės gyvenimo kokybę, garsino Lietuvą ir įrodė Lietuvos mokslo bei verslo novatoriškumą pasauliui.

„Gyvybės medžio“ apdovanojimų laureatai bus paskelbti ir apdovanojami iškilmingo renginio 2008 m. gegužės 28 d. metu. Renginys vyks LDM Taikomosios dailės muziejuje, Arsenalo g. 3a, Vilniuje. Jame dalyvaus garbūs ir nusipelnę Lietuvos mokslininkai, kultūros ir politikos veikėjai, universitetų vadovai, pramonininkų konfederacijos bei verslo, sveikatos institucijų ir pacientų organizacijų atstovai, svečiai iš „Santaros“ slėnio bei žiniasklaidos priemonių.