Sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas pasirengęs dirbti nepaisant priešrinkiminių opozicijos akcijų

„Akivaizdu, kad priešrinkiminė kampanija įgauna vis didesnį pagreitį“, – sako sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas, atsakydamas į šiandien išplatintą Tėvynės sąjungos kreipimąsi ir Seimo Darbo partijos frakcijos pranešimą. – Nepaisant dirbtinai kuriamo ažiotažo, esu pasiryžęs ir toliau dirbti Lietuvos pacientų labui“, – pabrėžia ministras.

Vakar Seime ministras dalyvavo susitikime su Darbo partijos frakcijos nariais, kur argumentuotai atsakė į visus jam pateiktus klausimus, taip pat ir dėl Sveikatos apsaugos ministerijos surengto konkurso greitosios medicinos pagalbos automobiliams pirkti skaidrumo, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos veiklos, sprendimo racionaliai pertvarkyti Klaipėdos regiono gydymo įstaigų aprūpinimą kraujo komponentais, ir į kitus Seimo narius dominusius klausimus.

Ministras primena, kad išnagrinėjusi visą surinktą medžiagą, Viešųjų pirkimų tarnyba greitosios medicinos pagalbos automobilių įsigijimo konkursą leido tęsti. „Džiaugiuosi, kad mūsų pacientai, nors ir kiek vėliau, gaus šiuolaikiškas, visus ES reikalavimus atitinkančias ir kokybiškesnes greitosios pagalbos paslaugas“, – sako R. Turčinskas.

„Vakar pasirašiau įsakymą, kuriuo VVKT viršininkė nušalinama nuo pareigų 3 mėnesiams, bei, siekiant užtikrinti sklandžią tarnybos veiklą, laikinai eiti viršininko pareigas paskyriau tarnybos viršininko pavaduotoją“, – teigia ministras. Sprendimai dėl Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkės veiklos bus priimami tik pasibaigus tyrimui.

Siekiant racionaliai sutvarkyti kraujo donorystės veiklą Klaipėdos regione bei užtikrinti kuo geresnį pacientų aprūpinimą kraujo preparatais, sveikatos apsaugos ministras buvo pasirašęs įsakymą VšĮ „Nacionalinis kraujo centras“ Klaipėdos filialo funkcijas perduoti bendrovei „Kraujo donorystės centras“, kurios 49 proc. akcijų priklauso Sveikatos apsaugos ministerijai. Įsakymas buvo viso nacionalinės kraujo sistemos pertvarkymo, prasidėjusio jau prieš kelerius metus, tęsinys. „Taip pat ir Klaipėdos regiono gydymo įstaigų vadovai ne kartą išreiškė nuogąstavimus dėl aprūpinimo kraujo komponentais organizavimo, o pacientams būtina užtikrinti savalaikę pagalbą“, – tvirtina ministras. Tačiau, rengiant įsakymą, jo rengėjai ir teisininkai neatsižvelgė į kai kuriuos teisės aktus, ir būtent todėl įsakymą teko atšaukti.

Ministro atstovė spaudai
Rasa Eilunavičienė

Mob. tel. 8 699 422 85
[email protected]


www.sam.lt