Žiniasklaida: už "Sanitą" "Invalda" gali gauti per 500 mln. EUR

AB „Invalda“ už AB „Sanitas“ akcijas galėtų gauti mažiausiai 500 mln. EUR, apie 1,7 karto daugiau nei „Sanitas“ vertinamas Vilniaus biržoje.

Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita“ rašo, jog pagal „Merrill Lynch“, pastaruosiuose sandoriuose už šioje rinkoje veikiančias kompanijas mokėta suma sudarė apie 3,5 įmonės metų apyvartos ir 16-20 EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją).Tiesa, kiti analitikai skaičiuoja, jog už generinių vaistų bendroves mokama suma gali siekti apie 12 EBITDA – 366 mln. EUR.


Kaip žinia, Sanito valdyba ir pagrindiniai akcininkai, tarp kurių – „Invalda“, „Citigroup Venture Capital International Jersey“, balandį nutarė atlikti strateginių alternatyvų apžvalgą ir išnagrinėti galimybes padidinti įmonės vertę. Tam finansiniu patarėju pasirinkta tarptautinė kompanija „Merrill Lynch“. Pastarąją pasisamdžius, anot kapitalo rinkos dalyvių, reikėtų laukti ypatingų sandorių.
Žiniasklaidoje minima, jog „Sanito“ įsigijimu gali būti suinteresuotos ne tik generinių vaistų bendrovės, bet ir į Europą besidairančios Indijos kompanijos bei Italijos „Recordati“. Pastaroji skelbia planuojanti plėtrą vykdyti per bendrovių Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Turkijoje įsigijimą.
Saulius Jurgelėnas, „Sanito“ vadovas, ir Darius Šulnis, „Invaldos“ prezidentas, nuo komentarų VŽ susilaiko. O p. Adomkus pažymi, jog padidėjusį susidomėjimą „Sanito“ akcijomis galėjo paskatinti jau nešviežia naujiena iš „Recordati“ stovyklos ir galbūt pavėluota investuotojų reakcija į gerus farmacijos bendrovės I ketv. veiklos rezultatus. „Pagal Italijos kompanijos įvardijamus bendriausius kriterijus „Sanitas“ tiktų kaip potencialus taikinys. Tačiau tai tik prielaidos, nieko konkretaus kol kas nėra“, – sako makleris, manantis, jog šiomis akcijomis biržoje yra spekuliuojama.


„Verslo žinių“ informacija