Dėl Valstybės kontrolės išvadų

Sveikatos apsaugos ministerija įdėmiai išnagrinėjo Valstybės kontrolės ataskaitą dėl Valstybinės ligonių kasos veiklos ir kartu su Valstybinės ligonių kasos specialistais jau sudarė detalų rekomendacijų įgyvendinimo priemonių planą.

„Jau rengiant 2009 metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetą bus atsižvelgta į valstybės auditorių siūlymus tobulinti biudžeto planavimą, kad būtų užtikrinta aiškesnė apskaita ir sumažėtų poreikis neplaninių priemonių finansavimui, – sako Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorė Rima Vaitkienė. – Įgyvendinant rekomendacijas dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų apmokėjimo ir kontrolės bus toliau vykdomas Sveikatos apsaugos ministerijos pavasarį priimtas strateginis sprendimas įdiegti Lietuvoje plačiai pasaulyje ir Europoje naudojamą paslaugų kainodaros sistemą, paremtą diagnostiškai susijusių grupių principu. Pagal šią sistemą, paslaugų įkainiai bus apskaičiuojami atsižvelgiant į tarptautinę paslaugų sąnaudų įvertinimo praktiką.“

Taip pat bus atsižvelgta į Valstybės kontrolės siūlymą griežtinti gydymo įstaigų kontrolės procesą, o dalis rekomendacijų dėl centralizuotų vaistų ir medicinos priemonių pirkimo jau yra įgyvendinta.

SAM Komunikacijos departamentas, Ryšių su visuomene skyrius
Natalja Keturkienė, tel. (8 5) 266 1411, [email protected], www.sam.lt