Svečiai iš Azerbaidžano Respublikos domėjosi Lietuvos sveikatos sistema

Svečių delegacijai vadovavo Faiza Aliyeva, Azerbaidžano akušerijos ir ginekologijos mokslinio tiriamojo instituto direktorė; kiti delegacijos nariai: Rustam Huseynov, Azerbaidžano akušerijos ir ginekologijos mokslinio tiriamojo instituto naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas, Elmira Aliyeva, Azerbaidžano sveikatos ministerijos medicinos organizacinio skyriaus direktorė, Nasib Guliyev, Azerbaidžano pediatrijos mokslinio tiriamojo instituto direktorius, Natik Umarov, UNICEF Sveikatos ir mitybos specialistas, Jamila Jarrahova, UNICEF paauglių vystymosi programos specialistė, Olga Pukhayeva, Caspian Business News žurnalistė, Liya Bayramova, Zerkalo laikraščio socialinių reikalų ir kultūros skyriaus vedėja.


Delegaciją atlydėjęs Dr. Arūnas Liubšys yra Viniaus universiteto vaikų ligoninės naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas, būdamas PSO bei UNICEF ekspertu, yra aktyvus edukacinių programų Vidurinės Azijos šalyse bei Azerbaidžano Respublikoje dalyvis. Jis taip pat padeda įvertinti minėtų šalių sveikatos sistemos būklę bei dalyvauja pertvarkant minėtų šalių motinos ir vaiko medicininę pagalbą.


Kolegos iš Azerbaidžano norėjo susipažinti ne tik su naujagimių, kūdikių ir vaikų sveikatos pagalbos organizavimu Lietuvoje, bet ir visos sveikatos apsaugos sistemos veikimo principais. Ministerijos sekretorė R.Vaitkienė supažindino svečius su mūsų sveikatos sistemos organizavimu, finansavimu, kasdiene veikla bei ateities planais. Susitikimas vyko „apvalaus stalo principu“, kai visi galėjo iškelti rūpimą problemą ir kartu aptarti jos sprendimo būdus.


Svečiai domėjosi ir šeimos gydytojo institucija, kaip apmokama šeimos gydytojams, ar pasiteisino ši naujovė Lietuvoje; svarstė, kuris modelis tinkamesnis jų šalyje organizuojant sveikatos draudimą bei ligonių kasų darbą.


Azerbaidžano Respublikos delegacija viešės Lietuvoje nuo birželio 9 iki birželio 15 dienos. Per tą laiką svečiai planuoja aplankyti Vilniaus universiteto vaikų ligoninę, Vilniaus universiteto akušerijos ir ginekologijos kliniką (Antakalnio ligoninę), Kauno medicinos universiteto neonatologijos ir akušerijos kliniką, Panevėžio, Ukmergės ir Trakų ligonines.



SAM Komunikacijos departamentas
Ryšių su visuomene skyrius
Birutė Voverienė,tel. (8 5) 266 1413, [email protected]; www.sam.lt