Atsistatydina sveikatos apsaugos ministras






Rimvydas Turčinskas, sveikatos apsaugos ministras, apsisprendė atsistatydinti.






 

Šiandien jau skelbta, kad prezidento Valdo Adamkaus neįtikino aplaidumu įtariamo Sveikatos apsaugos ministro Rimvydo Turčinsko pasiaiškinimai. Anot prezidento, nuo šiol už p. Turčinsko darbą tiesiogiai bus atsakingas premjeras ir partijos kolega Gediminas Kirkilas.


“Aš gerbiu prezidento nuomonę“, – po vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė p. Turčinskas.


„Viską įvertinsiu ir priimsiu sprendimą. Artimiausiu metu. Į viską reikia įsigilinti.  Akivaizdu, kad čia spaudimas daromas tų bendrovių, kurios nelaimėjo viešųjų pirkimų konkurso – taip paprastai būna. Bet, aišku, yra ir klaidų padaryta. Įvairių klaidų. Įvertinus tai ir viską pasvėrus reikės priimti sprendimą“,  – po vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras Gediminas Kirkilas.

Pagal įstatymus premjeras teikia pareiškimą, o ministrus atleidžia prezidentas. Vyriausybės vadovas neatmetė galimybės, kad p. Turčinskas gali likti laikinai vadovauti ministerijai iki spalį vyksiančių naujų Seimo rinkimų, po kurių turi būti suformuota nauja Vyriausybė.


Pasitraukti Sveikatos ministerijos vadovą ragino Darbo partija ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Anot jų, ministras turėtų atsistatydinti dėl prieštaringo sandorio, kada greitosios pagalbos automobiliai buvo perkami didesne nei rinkos kaina, taip galimai išvaistant milijonus litų.


Buvęs Darbo ir Pilietinės demokratijos partijų narys, dabar priklausantis socialdemokratų frakcijai, p. Turčinskas atmetė jam keliamus įtarimus.


Iš viso šioje Vyriausybėje pasikeitė keturi ministrai, p. Turčinskas būtų penktas.


2007 m. gegužę finansų ministro poste Zigmantą Balčytį pakeitė Rimantas Šadžius, gruodį vietoj Raimondo Šukio ministru paskirtas Regimantas Čiupaila. Šių metų pradžioje vadovavimą Aplinkos ministerijai iš Arūno Kundroto perėmė Artūras Paulauskas.


Švietimo ir mokslo ministrę Romą Žakaitienę birželį pakeitė Algirdas Monkevičius.


Konstitucijoje numatyta, kad, kai pasikeičia daugiau kaip pusė ministrų, Vyriausybė turi iš naujo gauti Seimo įgaliojimus. Priešingu atveju Vyriausybė turi atsistatydinti. Vyriausybė sudaryta iš trylikos ministrų ir keturiolikto ministro pirmininko Gedimino Kirkilo.



„Verslo žinių“ informacija