Nugalėtojų laurai – Servier komandai

Neseniai baigėsi krepšinio turnyras „Lietuvos gydytojo žurnalo“ taurei laimėti.Kelis mėnesius trukusiose ir daug emocijų sukėlusiose varžybose dalyvavo aštuonioms farmacijos kompanijoms atstovaujančios komandos.


Didžiausia sėkmė šiame turnyre lydėjo Servier komandos vyrus – jie iškovojo pirmąją vietą. Antroje liko jungtinė MSD–SP komanda, trečia vieta džiaugėsi Sandoz atstovai. Ketvirtoji vieta atiteko Berlin-Chemie Menarini komandos vyrams. Be jau minėtųjų, krepšinio aikštelėje prakaitą liejo GSK, Sanofi Aventis, KRKA bei Roche krepšininkai. Išdalijus „Lietuvos gydytojo žurnalo“ taures ir medalius, buvo apdovanoti ir labiausiai finalinėse varžybose pasižymėję atskiri žaidėjai. Į rezultatyviausiųjų žaidėjų sąrašą pateko A. Maksimovič iš Sanofi Aventis, L. Vitkus iš BCH Menarini, KRKA atstovas M. Mažeika, M. Jocys iš MSD-SP, G. Girdenis iš Sandoz, GSKA atstovavęs P. Baltuška, Servier atstovas M. Janėnas bei Roche komandos narys M. Bacys. Įmonės Baltman įsteigti prizai – vardiniai čekiai apsipirkti šio tinklo parduotuvėse buvo įteikti viso turnyro metu rezultatyviausiai žaidusiems komandų nariams: M. Janėnui, M. Jociui, G. Girdeniui ir Servier vadovui Mindaugui Papieviui.


Nugalėtojų komandos kapitonas M. Papievis pripažino, jog pergalė nebuvo lengva. Pernykščiame turnyre jų komanda užėmė ketvirtą vietą, todėl šiemet vos prasidėjus varžyboms Servier komandos nariai nusprendė, jog laikas būti pirmiems. Kaip tarė, taip ir padarė. M. Papievis džiaugėsi, jog žaidžiant krepšinį atsiranda daugiau galimybių pabendrauti su kolegomis iš kitų kompanijų, išnyksta bet kokia konkurencija, klostosi itin draugiški santykiai. Vienas entuziastingiausių žaidėjų bei turnyro organizatorių – Martynas Jocys iš jungtinės MSD-JP komandos tikino visiškai pritariąs olimpiniam principui, jog varžybose svarbu ne laimėti – svarbu dalyvauti. Jis sakė pastebėjęs, jog šiame turnyre buvo aiškiai pastebima ženkli varžovų sportinė pažanga, pasirengimas varžyboms. Tai gerai. Svarbu, kad ir ateityje vyksiančiuose krepšinio turnyruose dalyvautų kuo daugiau kolegų komandų. Trečią vietą iškovojusios Sandoz komandos atstovas Viktoras Mastovojus prisipažino, jog turnyro pradžioje trūko komandinio žaidimo, todėl teko patirti pralaimėjimų kartėlį, bet vėliau viskas klostėsi sėkmingai. „Į pergalę atėjome pačiu sunkiausiu keliu, todėl gerai pajutome jos skonį,“ – džiaugėsi Viktoras. Jis su kolegomis pasiryžęs mielai dalyvauti tokiuose turnyruose.


Gražiausios varžybų akimirkos – svetainės skirsnyje "Renginiai"

Ramutė Pečeliūnienė