Sveikatos apsaugos ministerijos veiklai laikinai vadovaus V. Blinkevičiūtė

Šiandien Sveikatos apsaugos ministerijos kolektyvui pristatyta socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, kuri paskirta laikinai eiti sveikatos apsaugos ministro pareigas.

V. Blinkevičiūtė, linkėdama Sveikatos apsaugos ministerijos kolektyvui sklandaus darbo, pažymėjo, kad sveikatos, kaip ir socialinės apsaugos, sistema yra arčiausiai žmogaus. „Sveikatos apsauga yra viena jautriausių sričių. Turime dirbti atsakingai, nes nuolat esame vertinami“, – teigė ministrė. Ji padėkojo sveikatos apsaugos ministrui Rimvydui Turčinskui ir beveik dvejus metus jo vadovaujamam ministerijos kolektyvui už veiklą Lietuvos žmonių labui.

Sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas taip pat dėkojo kolektyvui už kartu nuveiktus darbus. „Sveikatos sistemos biudžetas padidėjo beveik milijardu litų, pakeistas rezidento statusas, yra kitų reikšmingų pasiekimų, – teigė R. Turčinskas. – Tačiau laukia nauji darbai. Sveikatos sistema negali laukti, ji privalo vystytis.“ Linkėdamas kolektyvui profesinės sėkmės, ministras akcentavo, kad pagrindinė efektyvios sveikatos apsaugos sistemos plėtros sąlyga – stabilumas.

Kartu su sveikatos apsaugos ministru atsistatydino politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai – vadovybės nariai.


SAM Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius
Natalja Keturkienė, tel. (8 5) 266 1411, [email protected], www.sam.lt