A.Čaplikas: dialogas su slaugos darbuotojų profsąjunga prasidėjo sėkmingai

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas visiškai nepagrįstomis pavadino kalbas apie medikų atlyginimų mažinimą. Ministras pabrėžia, kad PSDF biudžetas yra patvirtintas ir valstybė vykdo savo įsipareigojimus. Būgštavimus dėl neva mažinamų medikų atlyginimų sveikatos apsaugos ministrui A.Čaplikui teko sklaidyti antradienį (sausio 27 d.) vykusiame susitikime su Lietuvos slaugos specialistų organizacijos prezidente Danute Margeliene.


16 metų veikiančios slaugos darbuotojų profesinės sąjungos vadovė perdavė ministrui organizacijos narių, ypač iš rajonų, susirūpinimą dėl gydymo įstaigose sklindančių žinių apie esą gresiantį etatų ar atlyginimų mažinimą, ligoninių vadovų nenorą pasirašyti kolektyvines sutartis, kurios užtikrintų darbuotojams galimybes ginti savo teises.


A.Čaplikas kategoriškai atmetė kalbas dėl gresiančio atlyginimų mažinimo. „Jokių kalbų nėra ir būti negali apie medikų atlyginimų mažinimą, valstybė vykdo savo įsipareigojimus medikams, todėl bet kokios spekuliacijos šia tema – nepagrįstos“, – sakė sveikatos apsaugos ministras. Jis pabrėžė, jog gydymo įstaigų vadovai buvo įspėti dėl finansinės tvarkos pasikeitimo, paprašyti atsisakyti nebūtinų išlaidų, o pirmiausia išmokėti atlyginimus.


Susitikime LSSO vadovė D. Margelienė taip pat kalbėjo apie labai didelius slaugos darbuotojų darbo krūvius, Seime įstrigusią Slaugos praktikos įstatymo naują redakciją, slaugos darbuotojų atstovavimo klausimus.


Ministras asmeniškai pažadėjo paspartinti įstatymo priėmimo procedūrą Seime, buvo sutarta, kad LSSO deleguos savo atstovus į Sveikatos apsaugos ministerijos kolegiją. A.Čapliko siūlymu, nutarta sudaryti bendrą nuolat veikiančią SAM ir LSSO darbo grupę, kuri spręstų slaugos darbuotojų darbo krūvio ir kitus aktualius klausimus.


„Dialogas su ministru buvo dalykiškas ir konstruktyvus. Džiaugiamės, kad jau per pirmąjį susitikimą pavyko išspręsti kai kuriuos klausimus“,- sakė LSSO prezidentė D. Margelienė.

Guoda Šalčiūtė
SAM Ryšių su visuomene skyrius
Tel. (8 5) 266 1499,
[email protected]
www.sam.lt