A.Čaplikas: su gydymo įstaigomis bus atsiskaityta 15 dienų anksčiau

Su gydymo įstaigomis bus atsiskaityta anksčiau nei numato įstatymai. Tai buvo nuspręsta Sveikatos apsaugos ministro susitikime su Valstybinės ligonių kasos vadovybe. Įvertinus realią situaciją visos lėšos ligoninėms bus pervestos iki vasario 1 d., o ne iki vasario 15 d., kaip numato Sveikatos draudimo įstatymas.


Tačiau sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas perspėja gydymo įstaigų steigėjus ir vadovus, kad medikų darbo užmokestis – prioritetas. „Ligoninių steigėjams, vadovams primenu, kad jau buvote įspėti pirmiausia išmokėti atlyginimus. Pasirinkimas aiškus – jeigu nebūtina pirkti, nepirkite, – sako ministras. – Su gydymo įstaigomis atsiskaitoma pilnai, šiuo metu net paankstiname atsiskaitymus, todėl gydymo įstaigų administracijoms tenka atsakomybė už efektyvų lėšų panaudojimą ir laiku neišmokėtus atlyginimus“.


A.Čaplikas taip pat atmeta svarstymus dėl neva gresiančio atlyginimų mažinimo. „Jokių kalbų nėra ir būti negali apie medikų atlyginimų mažinimą, valstybė vykdo savo įsipareigojimus medikams, todėl bet kokios spekuliacijos šia tema – nepagrįstos“, – pabrėžia sveikatos apsaugos ministras.

Giedrė Maksimaitytė
Sveikatos apsaugos ministerijos
Ryšių su visuomene skyriaus vedėja
Tel.: 266 14 15
Mob.: 8699 42285
El.paštas:
[email protected]


www.sam.lt