Sveikatos apsaugos ministras A.Čaplikas: privati medicina negali būti valstybinės podukra

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas siekia išgirsti ir apsvarstyti visus pasiūlymus, galinčius padėti racionaliai skirstyti sveikatos apsaugai tenkančias lėšas. Tai ministras pabrėžė susitikime su Privačių gydymo įstaigų asociacijos prezidentu Laimučiu Paškevičiumi.


Pokalbio metu buvo aptartos privačių gydymo įstaigų finansavimo problemos ir galimybės plėtoti privačiai teikiamas gydymo paslaugas. A.Čaplikas, išklausęs privačių gydymo įstaigų atstovo siūlymus dėl dienos chirurgijos plėtros neatmetė galimybės peržiūrėti šių paslaugų sąrašą įtraukiant į jį daugiau paslaugų. „Pateikite savo pasiūlymus. Matydami, kad dienos chirurgija leidžia suteikti daugiau, geresnių paslaugų už mažesnę kainą – būtinai pasinaudosime galimybe lėšas naudoti taupiai“, – sakė A. Čaplikas. Ministras taip pat neprieštaravo L. Paškevičiaus prašymui netaikyti dienos chirurgijos paslaugoms, teikiamoms ne tik privačiose gydymo įstaigose, kvotinių apribojimų. Sveikatos apsaugos ministro teigimu, jo svarbiausias noras – išgirsti ir apsvarstyti visus racionalius pasiūlymus.


Taip pat A. Čaplikas paragino privačias gydymo įstaigas aktyviau siekti paramos iš ES struktūrinių fondų. L. Paškevičiui paaiškinus, kad aukšti kriterijai neleidžia nedidelėms privačioms įstaigoms pretenduoti į šią paramą ministras sakė pasidomėsiąs susiklosčiusia situacija.


Pabrėždamas vieną Vyriausybės programos prioritetų – privačios medicinos plėtra – sveikatos apsaugos ministras A. Čaplikas sakė manąs, kad nemažas galimybes privačioms įstaigoms turėtų suteikti baigiama rengti papildomo savanoriško draudimo koncepcija. „Nepriklausomai nuo to, kokį modelį apsispręstume pasirinkti, jau dabar aišku, kad žmonės turės savo sąskaitoje pinigų sumą, kurią galės skirti tik sveikatos paslaugoms, – teigė A. Čaplikas. – Neabejoju, kad dalis šių lėšų atkeliaus į privačias įstaigas


A.Čaplikas neatmetė galimybės ateityje su privačių gydymo įstaigų atstovais dažniau aptarti klausimus, kuriuos galima išspręsti pacientams naudinga linkme.

Giedrė Maksimaitytė
Sveikatos apsaugos ministerijos
Ryšių su visuomene skyriaus vedėja
Tel.: 266 14 15
Mob.: 8699 42285
El.paštas:
[email protected] 
www.sam.lt