Sveikatos apsaugos ministras A. Čaplikas – už skaidrų ES lėšų panaudojimą

Sveikatos apsaugos ministras A. Čaplikas mano, kad Europos Sąjungos (ES) paramos lėšos skirstomos atsakingai, tačiau, kilus abejonėms dėl galimo finansavimo neskaidrumo, kviečia suinteresuotas institucijas pateikti argumentus ir pasiūlymus.


„Naujoji Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovybė itin atsakingai žiūri į šį klausimą, priskirdama jį prie prioritetinių, – sakė A. Čaplikas. – Tokia finansinė injekcija į šalies sveikatos sistemą – tai galimybė padėti išgelbėti kuo daugiau žmonių gyvybių“.


Iškilus diskusijoms dėl ES lėšų, skirtų sergamumo ir mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimui, panaudojimo skaidrumo, sveikatos apsaugos ministras A. Čaplikas pavedė atsakingiems SAM pareigūnams dar kartą apsvarstyti projektų finansavimą.

Papildoma informacija: Lėšos, gaunamos pagal „Sergamumo ir mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimo“ priemonę, finansuojamą iš ES sanglaudos skatinimo veiksmų programos, skirtos sergamumo bei mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimui, vidutinės gyvenimo trukmės pailginimui ir gyvenimo kokybės gerinimui. Iš šių lėšų numatoma modernizuoti sveikatos priežiūros įstaigų infrastruktūrą, diegti šiuolaikines branduolinės medicinos tyrimus – pozitronų emisijos tomografiją, kuri naudojama onkologijoje, kardiologijoje ir neurologijoje.

Giedrė Maksimaitytė
Sveikatos apsaugos ministerijos
Ryšių su visuomene skyriaus vedėja
Tel.: 266 14 15
Mob.: 8699 42285
El.paštas:
[email protected]


www.sam.lt