Informacija vaistinėms, aprūpinančioms kaimo vietovių gyventojus vaistiniais preparatais per kaimo pirminės sveikatos priežiūros įstaigas

Farmacijos departamentas prie SAM 2009 m. vasario 6 d. tinklalapyje http://www.fd.lt/ paskelbė patikslintus pirminės sveikatos priežiūros įstaigų, esančių kaimo gyvenamosiose vietovėse, per kurias šiuo metu gyventojai aprūpinami vaistiniais preparatais, ir vaistinių, aprūpinančių kaimo vietovių gyventojus vaistiniais preparatais per kaimo pirminės sveikatos priežiūros įstaigas, sąrašus.

Prašome šiuos sąrašus peržiūrėti ir, pastebėjus netikslumų, informuoti apie tai Farmacijos departamentą.


Primename, kad, vadovaujantis Gyventojų aprūpinimo vaistiniais preparatais ir medicininės paskirties produktais per kaimo vietovėse esančias pirminės sveikatos priežiūros įstaigas taisyklėmis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. rugpjūčio 8 d. nutarimu Nr. 805 (Žin., 2007, Nr. 90-3574) vaistinė, sudariusi su įstaiga pavedimo sutartį, ne vėliau kaip per 3 darbo dienas po pavedimo sutarties sudarymo, pakeitimo ar pasibaigimo raštu apie tai informuoja savivaldybę, kurios teritorijoje yra įstaiga, su kuria sudaryta pavedimo sutartis, teritorinę ligonių kasą ir Farmacijos departamentą, kuriam kartu su pranešimu pateikia pavedimo sutarties kopiją.


Atkreipiame dėmesį, kad vaistinės sudaryta pavedimo sutartis su pirminės sveikatos priežiūros įstaiga turi atitikti Vaistinių pasiūlymų tiekti vaistinius preparatus gyventojams per kaimo pirminės sveikatos priežiūros įstaigas vertinimo, pavedimo sutarčių sudarymo ir vaistinių preparatų vežimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2007 m. lapkričio 15 d. įsakymu Nr. V–923 (Žin., 2007, Nr. 121–4985) reikalavimus. Šiuo įsakymu yra patvirtintas Pavedimo sutarties dėl gyventojų aprūpinimo vaistiniais preparatais per kaimo vietovėse esančias pirminės sveikatos priežiūros įstaigas formos pavyzdys.


Todėl prašome nedelsiant peržiūrėti galiojančias pavedimo sutartis, jei reikia, patikslinti pagal nustatytus reikalavimus ir ne vėliau kaip iki šių metų kovo 10 d. sutarčių kopijas, patvirtintas teisės aktų nustatyta tvarka, kartu su pranešimu pateikti Farmacijos departamentui.


Direktorius Linas Mažeika


L. Liubinaitė, tel. (8 5) 212 2368, el. p. [email protected]