Diskusija dėl PVM tarifo

Provincijos vaistinių asociacija 2009.02.10 buvo pateikusi tokią užklausą (joje minimi dokumentai pridėti šio teksto pabaigoje):

Dėl Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo
pakeitimo 2008-12-23 Nr.XI-114



Nuo 2009 m.sausio mėn.01 įsigaliojo nauji PVM tarifai. Asociacija gauna daug paklausimų dėl naujų reikalavimų. 2009-01-19 raštu Nr.1 buvo kreiptasi į Sveikatos apsaugos ministrą A.Čapliką(raštas pridedamas). 2009-02-05 atsakyme Nr.10-740 SAM daugiau informacijos apie PVM tarifo taikymą apmokestinant vaistinių preparatų pardavimą , PVM administravimą , apskaitąpatarė ieškoti kreipiantis įVMĮ (raštas pridedamas).


Prašome skubaus išaiškinimo


1)Kaip ir kokio dydžio gali būti nustatomas kompensuojamų vaistų antkainis , kai vaistas parduodamas be KVP (KVP-Kompensuojamų vaistų pasas) ?


2)Kokia mažmenine kaina pajamuotini kompensuojami vaistai? Tiekėjai kompensuojamus vaistus parduoda su 19% PVM.Vaistinė , priklausomai nuo recepto tipo (1 formos receptas arba KVP) , kompensuojamą vaistą turi parduoti pagal Kompensuojamųjų vaistinių preparatų kainyne nustatytas kainas , o su 1 formos receptu – neaišku.


3)Kokią kainą ar kokią informaciją žymėti ant kompensuojamo vaisto pakuotės?


4)Kaip įforminti 1-3 punktuose nurodytus atvejus parduodant kompensuojamus vaistus su 1 formos receptu ir su KVP per kaimo vietovėse esančias pirminės sveikatos priežiūros įstaigas?Kaip vesti apskaitą tarp sveikatos punkto ir vaistinės?


5)Kaip bus kompensuojamas PVM skirtumas vaistinei išdavus kompensuojamus vaistus su KVP ?

Provincijos vaistinių asociacijos kreipimasis į Sveikatos apsaugos ministrą A. Čapliką.
Ministerijos atsakymas pdf formatu.