Algis Čaplikas: nuolatinis dialogas su visuomeninėmis organizacijomis būtinas

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas įsitikinęs, kad pokalbiai ir susitikimai su visuomeninių organizacijų atstovais turi būti periodiški, kartu aptariant ir nuosekliai sprendžiant kylančias problemas.

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministras susitiko su nevyriausybinių organizacijų vaikams konfederacijos valdybos nare, Pasaulinės gydytojų federacijos "Už žmogaus gyvybę" Lietuvos skyriaus vicepirmininke Giedre Žilinskiene, Nefrologinių ligonių asociacijos "Gyvastis" prezidente Ugne Šakūniene, narkomanų reabilitacijos centro "Apsisprendimas" atstovais.

Susitikimuose nevyriausybinių organizacijų atstovai iškėlė nemažai aktualių ir skaudžių temų: tai vaikų fizinės ir psichikos sveikatos klausimai, pediatrų instituto, motinos ir vaiko programos ateitis, narkomanijos prevencijos programų finansavimas. Nefrologinių ligonių "Gyvastis" asociacijos atstovės nuomone, Lietuvoje atliekama per mažai inkstų transplantacijos operacijų, teikiant pirmenybę dializei, nors operacijos esą yra daug pigesnis ir žmogui kokybiškesnį gyvenimą suteikiantis gydymo būdas.

Sveikatos apsaugos ministro A.Čapliko pasiūlymu, susitikimai su nevyriausybinių organizacijų atstovais bus rengiami periodiškai, bent kartą per mėnesį. "Tokie susitikimai būtini, kad mes aptarę vieną ar dvi konkrečias problemas, galėtume judėti į priekį", – pabrėžė ministras.

Guoda Šalčiūtė
SAM ryšių su visuomene skyrius
Tel. 266 1499