Pritariama naujam moterų prezervatyvui

Potencialiai pigesnė „Female Health Co.“ prezervatyvo moterims versija vienbalsiai buvo paremta JAV Maisto ir Vaistų Tarnybos (FDA) konsultantų. Mažesnė kaina pritrauks daugiau pirkėjų ir leis sveikatos apsaugos organizacijoms išplatinti daugiau prezervatyvų, kas padės užkirsti kelią ŽIV plitimui. Be to nauja versija yra tylesnė bei pagaminta iš švelnesnės medžiagos, kas turėtų sudominti daugiau Amerikos moterų.


FDA 15 konsultantų grupė vieningai pataria FDA aprobuoti FC2 Moterų Prezervatyvą. Turint omenyje, kad Tarnyba dažnai įsiklauso į konsultantų patarimus, reikia artimiausiu metu tikėtis moterų prezervatyvų aprobavimo.


Originalus „Female Health Co.“ prezervatyvas moterims buvo aprobuotas 1993 m. nėštumo ir lytiniu keliu plintančių ligų prevencijai, tačiau jis nesulaukė populiarumo. 2008 m. JAV buvo parduota tik 10 proc. visų 34,7 mln. pagamintų prezervatyvų. Dėl to gali būti kalta ir gaminio kaina: vyrų prezervatyvus gamina daugelis kompanijų ir kaina neviršija 50 JAV centų, tuo tarpu moterų prezervatyvai kainuoja nuo 2,80 iki 4 JAV dolerių. Kadangi nauja prezervatyvo versija yra gaminama iš patobulintos medžiagos, kaina turėtų būti mažesnė.


www.reuters.com