VU Onkologijos institute – naujos onkourologinės operacinės

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto (Santariškių 1) Onkourologijos skyriuje atidarytas operacinių blokas. Operacinių bloke atliekamų endoskopinių bei laparoskopinių operacijų dėl piktybinių urologijos srities navikų tiesiogines transliacijas mokomojoje auditorijoje gali stebėti VU Medicinos fakulteto studentai ir rezidentai, VU Onkologijos institute besitobulinantys gydytojai.

Naujajame Onkoruologijos skyriaus operacinių bloke pagal visus šiuolaikinius operacinių standartus renovuota endoskopinė operacinė ir naujai įrengta laparoskopinė operacinė. VUOI visų tipų endoskopinės onkourologinės operacijos – o tai sudaro maždaug pusę onkourologinių operacijų – jau daugiau nei 30 metų atliekamos Onkourologijos skyriuje.


Endoskopinėje operacinėje bus atliekamos transuretrinės (per šlaplę) šlapimo pūslės navikų rezekcijos (šalinimas), prostatos rezekcijos, šlaplės ir šlapimtakių angų operacijos. Taip pat čia bus galima atlikti šlapimo pūslės navikų diagnostiką ir rezekciją fotodinaminėje šviesoje.


Laparoskopinėje operacinėje bus atliekamos visos šiuolaikinės laparoskopinės onkourologinės operacijos: inkstų šalinimo, radikali prostatektomija, radikali cistektomija su šlapimo rezervuaro formavimu.
VUOI urologai turi sukaupę dedelę patirtį atliekant endoskopines operacijas. Per metus Onkourologijos skyriuje atliekama apie 600 tokio pobūdžio operacijų, apskritai per metus šiame skyriuje gydosi apie 1 200 pacientų iš visos Lietuvos.


„Pagal šiuolaikines technologijas įrengus Onkourologijos skyriaus operacines atsiranda galimybė ne tik suteikti mūsų pacientams aukštesnės kokybės paslaugas, bet ir patobulinti VUOI mokymo bazę, – sako VUOI Onkourologijos skyriaus vedėjas dr. Tadas Petraitis. – Nekalbu jau apie tai, kad mūsų aukštos kvalifikacijos gydytojai urologai gauna geresnes darbo sąlygas“.


Pasak dr. T. Petraičio, naujajame šiuolaikinių operacinių bloke bus galima montuoti ir robotinės chirurgijos įrangą, jeigu šis paskutinis chirurginės technikos žodis bus ateityje įgyvendintas Lietuvoje.


Asmuo kontaktams
Juventa Sartatavičienė
VU Onkologijos instituto vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene ir atstovė spaudai
Tel.: (8 5) 278 67 33, +370 650 647 47
El. paštas:
[email protected]