Knygos „AIDS: geriau žinoti“ pristatymas

2009 m. gegužės 20 d. (trečiadienis) 18 val. Lietuvos „Žinijos“ draugija (Vilniaus g. 22)

Knyga „AIDS: geriau žinoti“ yra pirmoji lietuvių autorių knyga apie žmogaus imunodeficito viruso (ŽIV) infekciją, kurios paskutinė stadija yra AIDS.
Tai – ne vadovėlis ar medicinos studija, o knyga plačiajai visuomenei. Knyga skiriama jaunimui, kuris dar tik pradeda seksualinį gyvenimą ir trokšta išbandyti viską – rūkalus, alkoholį, narkotikus. Knyga skiriama tiems, kurie kartais pasiduoda apgaulingai saldžiai meilės akimirkai su nepažįstamaisiais ar menkai pažįstamais žmonėmis. Knyga skiriama tėvams ir pedagogams, norintiems sužinoti viską apie ŽIV ir apie tai papasakoti vaikams, nors gyvenimo realybė tokia – kartais vaikai sužino perkūno trenksmui iš giedro dangaus prilygstančią naujieną: tėtis ar mama užsikrėtė ŽIV.


Taigi ši knyga – mums visiems, nes ji – apie mus. Net jei AIDS jūsų nepalies – apie tai būtina žinoti. Savo pačių, savo vaikų ir aplinkinių gyvybės labui.


Pristatyme dalyvaus autoriai:




Saulius Čaplinskas – medicinos mokslų daktaras, Mykolo Romerio universiteto docentas, Europos Komisijos ŽIV/AIDS ekspertų grupės narys.




Inga Liutkevičienė – žurnalistė, knygos „Kaip numirti sveikam“ autorė, Galinos Dauguvietytės knygų „Perpetuum mobile“ ir „Post scriptum“ bendraautorė, knygos „Alma“ apie Prezidento Valdo Adamkaus žmoną sudarytoja.




Renginio vedėjas – Lietuvos radijo žurnalistas Vytautas Markevičius.




Kviečiame dalyvauti!






Tel. pasiteirauti 8 671 22335