Diskusija apie ES paramos panaudojimo patirtį ir perspektyvas

Šiandien (05.21) Sveikatos apsaugos ministerija Rokiškio rajone, Obeliuose rengia apskritojo stalo diskusija apie Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos panaudojimo patirtį ir perspektyvas. Prie apskritojo stalo mintimis dalinsis savivaldybių, gydymo įstaigų atstovai, paramos gavėjai ir pareiškėjai. Diskusijose dalyvaus sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, ministerijos specialistai.


Sveikatos priežiūros įstaigų modernizavimui ir restruktūrizavimui 2004–2006 metais buvo panaudota 173 mln. Lt. ES struktūrinių fondų paramos. Lėšos buvo nukreiptos dviem kryptimis – sergamumo širdies ir kraujagyslių ligomis mažinimui bei šeimos gydytojų paslaugų infrastruktūros plėtrai ir modernizavimui. Modernizuota 40 sveikatos priežiūros įstaigų, kardiologinių paslaugų kokybė ir prieinamumas pagerėjo daugiau kaip 400 tūkst. Lietuvos gyventojų.


2007–2013 metais Sveikatos apsaugos ministerija administruoja 11-ka priemonių pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos užduotį – teikti kokybiškas ir prieinamas sveikatos priežiūros paslaugas. Uždavinio įgyvendinimui skiriama iki 975 mln.Lt. Europos regioninės plėtros fondo ir Valstybės biudžeto lėšų. Finansavimas skiriamas sveikatos priežiūros įstaigų infrastruktūrai atnaujinti. Įgyvendinami projektai, skirti ankstyvajai onkologinių susirgimų diagnostikai ir visaverčiam gydymui, optimizuojama psichikos sveikatos priežiūros paslaugų infrastruktūra, planuojama atnaujinti daugiau kaip 100 sveikatos priežiūros įstaigų, didžiąją dalį lėšų investuojant į savivaldybių ligonines, toliau tęsiama sergamumo širdies ir kraujagyslių mažinimo programa.


Apskritojo stalo dalyviai prieš diskusijas Obeliuose turi galimybę susipažinti su sėkmingai įgyvendintais projektais – atnaujintomis Panevėžio, Kupiškio, Rokiškio rajonų ambulatorijomis.


Diskusijų pradžia Obelių malūno konferencijų salėje 14 val.30 min.


Guoda Šalčiūtė
Sveikatos apsaugos ministerijos
Ryšių su visuomene skyrius
Tel.: 266 14 99
El. paštas:
guoda.salč[email protected] , www.sam.lt