Vaistininkai pakilo į kovą dėl atlyginimų: kieno pusėje teisiniai svertai?

Pastaruoju metu bene dažniausiai girdime žodį „krizė“. Savaime suprantama, kad ji neišvengiamai yra susijusi su finansine kiekvieno žmogaus padėtimi. Ši, kaip žinia, pastarosiomis dienomis jei ne visiems, tai bent daugumai žmonių yra labiau neigiama nei teigiama… Greičiausiai šiuo atveju didžiausia nesėkmė – netekti darbo. Kita, besivejanti ją – žinia, kad už tą patį atliekamą darbą žmogus gaus mažesnį atlygį.


Darbo užmokestį mažina įvairiuose sektoriuose, ne išimtis ir farmacijos specialistai. Situacija darbuotojo nenaudai kinta dėl susidariusios ir visoje šalyje vyraujančios nepalankios ekonominės padėties. Darbdaviai, ieškodami išeičių, imasi įvairių priemonių, kad galėtų stabilizuoti savo veiklą ir išsilaikyti konkurencingoje rinkoje.


Viename iš vaistinių tinklų atlygio už darbą sumažinimo išvengti nepavyko jau nuo šių metų pradžios. Kaip teigia UAB „Eurovaistinės“ generalinė direktorė Raimonda Kižienė, dabartinė mūsų šalies ekonominė padėtis tiesiog verčia ieškoti sprendimų, kurie padėtų rasti geriausias galimybes pasiekti aukščiausiems veiklos rezultatams, kada minėtoji ekonominė padėtis nėra palanki. „Savo įmonėje peržiūrėjome visas galimybes sumažinti veiklos sąnaudas, deja, tai palietė ir darbo užmokesčio kaštus,“ – aiškina R. Kižienė.

Pilną straipsnį skaitykite žurnalo „Farmacija ir laikas“ 2009 m. Nr.2