Įvairių specialybių medikų draugijos renkasi dialogo kelią

Medikų draugijos teigiamai vertina Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pastangas plėsti bendradarbiavimą su specialistų organizacijomis ir renkasi dialogo kelią.

Lietuvos psichiatrų asociacija (LPA) dialogą su Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) vertina kaip konstruktyvų ir tikisi rasti kompromisą, tenkinantį skirtingų specialybių gydytojus ir valstybę atstovaujančią SAM. LPA valdybos narė Nijolė Goštautaitė Midttum mano, kad bendradarbiavimas – tai ne tik veiksmai krizės atveju, bet ilgalaikis planavimas, keitimasis rekomendacijomis, informacija, to turėtų būti daugiau. Todėl LPA teigiamai vertina SAM siekius išplėsti bendradarbiavimą su specialistų organizacijomis.


„LPA vykstant dialogui nemato protesto akcijų prasmės ir vertės, – sako LPA valdybos narė Nijolė Goštautaitė Midttum. – Keistinų ir dviprasmiškų dalykų Sveikatos apsaugos sistemoje yra susikaupę nemažai, tad laiko gaišinimas protesto akcijose tikrai nebus vaisingesnis nei tęstinis dialogas dalyvaujant valstybės ir specialistų organizacijų atstovams.“


Slaugytojų bendruomenė džiaugiasi produktyviu socialiniu dialogu su dabartine sveikatos apsaugos ministro komanda. Pasak Lietuvos slaugos specialistų organizacijos (LSSO) prezidentės Danutės Margelienės, bendradarbiavimo sutartis su SAM buvo pasirašyta jau prieš dvejus metus. „Tačiau tik dabar prasidėjo produktyvus bendradarbiavimas įvairiose darbo grupėse, – sako D. Margelienė. – Taip pat tik dabartinio sveikatos apsaugos ministro iniciatyva pagaliau pajudėjo iš aklavietės ir artimiausiu metu bus pradėta svarstyti LR Seime Slaugos praktikos įstatymo nauja redakcija“.


SAM Ryšių su visuomene skyrius
Tel.: 266 14 15,
El.paštas:
[email protected], www.sam.lt