Atidarytas Vaikų akių ligų skyrius

Kauno medicinos universiteto klinikose po kapitalinio remonto atidarytas 25 lovų Vaikų akių ligų skyrius. Skyrius persikėlė į naujas, šviesias ir ryškias, vaikams pritaikytas patalpas, palatos išdažytos linsmomis spalvomis, o ant grindų esantys dekoratyvūs rutuliai padės sutrinkusio regėjimo vaikams rasti palatas. 

Atnaujintos visos patalpos – palatos, procedūrų, akių patikros, akių pratimų kabinetai. Skyriuje naujai įrengta modernia aparatūra aprūpinta oftalmologo darbo vieta, skirta vaikų akių apžiūrai ir diagnostikai. Įsigyta taip pat ir kitos naujos įrangos – oftalmoskopas –retinoskopas, atvirkščio vaizdo binokulinis oftalmoskopas, automatinis dioptrimetras. Hole įrengta vaikų žaidimams skirta vieta.


KMUK Vaikų akių ligų skyrius dirba  jau  33 metai, tai buvo pirmasis Lietuvoje Vaikų skyrius, kuriame oftalmologinė pagalba buvo teikiama išskirtinai vaikams.. Per mėnesį šiame skyriuje gydoma apie 130 vaikų, per metus-1500. Į Kauno medicinos universiteto klinikų Vaikų akių ligų skyrių patenka vaikai iš visos Lietuvos, sergantys įvairiomis akių ligomis- katarakta, glaukoma, žvairumu, įgimta akies patologija, akių traumomis ir kitomis ligomis, neretai čia gydomos pačios sudėtingiausios patologijos. Apie pusė skyriuje gydomų vaikų – operuojami.

Naujai įrengtą vaikų akių ligų skyrių pašventino ir visiems čia dirbantiems medikams bei besigydantiems mažiesiems pacientams sėkmės ir Dievo palaimos linkėjo kun. Garbės kanauninkas Juozas Gražulis.

 

Daugiau informacijos:
Eglė Žemaitienė
KMUK atstovė spaudai
Tel:  8 37 326581, 8 682 68423
El.paštas:
[email protected]