Pristatome naują leidinį – „Psichiatrijos aktualijos“!

Mieli skaitytojai

psichiatrijoje, kaip ir kiekvienoje terapinėje medicinos srityje, nestinga naujovių, nors jos ne visada lemia diagnostikos ar gydymo perversmą. Nauji metodai, klinkinių tyrimų, metaanalizių rezultatai, ekspertų pateiktos apžvalgos ir rekomendacijos, naujas ligų komorbidiškumo įvertinimas, diagnostikos, medikamentinio gydymo interpretacijos nuolat skatina keisto mūsų požiūrį, neretai net laužant iki tol vyravusius stereotipus.

Smagu pasidžiaugti stiprėjančios visos gydytojų psichiatrų bendruomenės – mokslininkų bei gydytojų praktikų – bendradarbiavimu. Tai parodė ir paskutinė Kauno medicinos universiteto ir Vilniaus universiteto Psichiatrijos klinikų rengta konferencija, kurioje aptartos šiandieninės šizofrenijos diagnostikos ir gydymo aktualijos, atskirų pirminės psichikos sveikatos priežiūros centrų vykdoma šizofrenijos gydymo strategija, pasidalyta turima patirtimi ir efektyviausio būdo ieškojimais.

Taigi šiame leidinyje pateikiamos aktualios žinios ne tik psichozinių, bet ir nerimo, nuotaikos sutrikimų temomis. Dėkojame visiems kolegoms, dalyvavusiems rengiant pirmąjį „Psichiatrijos aktualijų“ numerį.

Vyriausioji redaktorė
doc. dr. Virginija Adomaitienė