Visos suinteresuotos grupės bus įtrauktos į diskusiją dėl sveikatos pertvarkos

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas susitiko su Ligoninių asociacijos prezidentu Daliumi Vaiginu ir viceprezidentu Rimtautu Kavaliausku aptarti ruošiamų Lietuvos sveikatos sistemos pertvarkos priemonių. Susitikime ministras akcentavo, kad ruošiant pertvarkos priemonių įgyvendinimo planą, į diskusijas bus įtrauktos visos suinteresuotos grupės, taip pat ir Ligoninių asociacijos nariai.

„Dabar dar anksti kalbėti, kurios paslaugos bus perkamos konkrečiose ligoninėse. Noriu patikinti, kad, kai šiuo metu aktyviai dirbanti darbo grupė suformuluos konkrečius objektyvius ligoninių veiklos vertinimo kriterijus, tuomet kartu su ligoninių, pacientų, gydytojų organizacijomis spręsime, kur link kreipti konkrečių gydymo įstaigų veiklą“, – susitikimo metu sakė ministras A. Čaplikas.

Ligoninių asociacijos vadovai iškėlė keletą klausimų, kurie ypač neramina gydymo įstaigų darbuotojus – darbo krūvių medikams ir slaugytojams sureguliavimą, optimalų darbo resursų perskirstymą, operatyvios logistikos tarp gydymo įstaigų užtikrinimą. Ministras patikino, kad visi šie klausimai yra įtraukti į konkrečias pertvarkos priemones ruošiančios darbo grupės darbotvarkę, o apie sprendimų projektus bus diskutuojama su visomis suinteresuotomis pusėmis.


Daugiau informacijos: sveikatos apsaugos ministro patarėjas
Martynas Marcinkevičius, tel. 260 4709.
SAM Ryšių su visuomene skyrius
www.sam.lt