SAM reikalavimu pasirašytas susitarimas dėl kraujo ir jo komponentų tiekimo

Nuo šiol šalies gydymo įstaigos bus aprūpinamos krauju ir jo komponentais be sutrikimų. Tokio susitarimo tarp dviejų kraujo tiekimą šalyje užtikrinančių įstaigų – VšĮ Nacionalinio kraujo centro ir UAB Kraujo donorystės centro – pareikalavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Susitarime taip pat nuspręsta laikytis rašytinių įsipareigojimų dėl šių įstaigų aptarnaujamų šalies teritorijų pasiskirstymo. Abu centrai pritarė ir siūlymui įkainį už kraują bei jo komponentus įtraukti į asmens sveikatos priežiūros įstaigų teikiamų paslaugų kainą. Centrų vadovai pritarė SAM nuostatai, kad būtina koordinuoti veiklą užtikrinant žmonių, besigydančių šalies gydymo įstaigose, saugumą. „Pasirašytu susitarimu išsprendėme įsisenėjusias problemas. Esu įsitikinęs, kad raštiškų įsipareigojimų laikysimės ir kasdienybėje," – sakė VšĮ Nacionalinio kraujo centro direktorius Vytenis Kalibatas. Susitarimo būtinybę patvirtino ir UAB Kraujo donorystės centro direktorius Artūras Venslauskas. Jo teigimu, koordinuoti veiksmus būtina, kad pagaliau išsispręstų bėdos dėl kraujo ir jo komponentų tiekimo.

Sveikatos apsaugos ministerija pareikalavo VšĮ Nacionalinio kraujo centro ir UAB Kraujo donorystės centro susitarti dėl veiklos būdų ir krypčių, kadangi tarp įstaigų vyravusi konkurencija buvo pradėjusi kliudyti svarbiausių šių centrų tikslų įgyvendinimui.


Sveikatos apsaugos ministerijos
Ryšių su visuomene skyrius
Tel.: 266 14 15
El.paštas: [email protected] ,
www.sam.lt