Sveikatos apsaugos ministerija centralizuoja viešuosius pirkimus

Siekdama skaidrinti ir racionalizuoti viešuosius pirkimus Sveikatos apsaugos ministerija nusprendė centralizuotai, per Centrinę perkančiąją organizaciją (CPO) pirkti vaistinius preparatus ir medicinos pagalbos priemones šalies ligoninėms. Ministerija kreipėsi į Centrinę projektų valdymo agentūrą, prašydama organizuoti centralizuotą viešąjį pirkimą preliminarioms sutartims sudaryti.


Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerio Rimanto Remeikos, skaidrinti ir racionalizuoti viešuosius pirkimus skatina gydymo įstaigų patirtis. Dažnai atskiros ligoninės individualiai vykdydamos viešuosius pirkimus  tą pačią medicininę įrangą ar vaistus įsigyja labai skirtingomis kainomis, suteikdamos peno įvairioms interpretacijoms.


„Manau, kad centralizuotas būdas ne tik praskaidrins   patį viešųjų pirkimų procesą, bet ir leis sutaupyti nemažai lėšų, reikalingų pacientų gydymui“,– sako R. Remeika. Viešųjų pirkimų skaidrumas yra svarbi sąlyga visam valstybės viešųjų pirkimų sistemos funkcionavimui. Viešųjų pirkimų sistemos tobulinimas, centralizuojant pirkimus – viena iš Lietuvos Vyriausybės programos nuostatų.


Sveikatos apsaugos ministerijos
Ryšių su visuomene skyrius
Tel.: (8 5) 266 1499
El.paštas:
[email protected] , www.sam.lt