Informacija apie parduotų vaistinių preparatų pakuočių kiekį ir turimus jų likučius bus skelbiama internete

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba pradeda savo interneto svetainėje (www.vvkt.lt – žiūrėti „Svarbi informacija“) skelbti informaciją apie praėjusį mėnesį Lietuvoje parduotus vaistinių preparatų pakuočių kiekius ir turimus vaistinių preparatų likučius.   


Pernai pradėjusi veikti VVKT parengta Vaistinių preparatų buvimo rinkoje stebėsenos sistema padeda kontroliuoti vaistų rinką, gauti informaciją apie rinkoje esančius vaistinius preparatus, laiku pastebėti jų stygių ir imtis skubių veiksmų sprendžiant kilusias problemas. Didmeninio vaistų platinimo įmonės įpareigotos kas mėnesį VVKT pateikti ataskaitas apie parduotų vaistinių preparatų pakuočių skaičių bei turimą jų likutį. Tai padeda operatyviai įvertinti Lietuvos vaistų rinkos tendencijas ir turėti naujausią informaciją apie numatomus vaistinių preparatų tiekimo sutrikimus. Gaunama informacija apie vaistų įsigijimo sutrikimus vaistinėse aktyviai analizuojama ir imamasi priemonių vaistų tiekimui užtikrinti.



„Kas mėnesį iš didmeninio platinimo licencijos turėtojų surenkama ir analizuojama informacija pasitarnaus tiek gyventojams bei sveikatos priežiūros specialistams, tiek verslo subjektams. Nuo šiol gyventojams bus dar lengviau prieinama informacija apie konkrečių vaistinių preparatų buvimą ar nebuvimą Lietuvos rinkoje. Sveikatos priežiūros specialistai turės galimybę, išrašydami receptus, pasitikrinti, ar pacientui nekils problemų įsigyti paskirtą vaistinį preparatą. Rinkodaros teisės turėtojams ir didmeninio platinimo įmonėms ši informacija padės planuoti vaistinių preparatų tiekimą, laiku pastebėti ir pašalinti kurio nors vaistinio preparato trūkumą. Dirbdami kartu ir dalindamiesi informacija, užtikrinsime geresnį gyventojų aprūpinimą vaistais“, – sakė VVKT viršininkas Gintautas Barcys.

www.vvkt.lt