Sveikatos apsaugos ministrui bus pristatytos modernios operacinės

Kovo 26 d. sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys apžiūrėjo VšĮ Panevėžio apskrities ligoninėje rekonstruotą penkių operacinių bloką. Ligoninės vadovas Česlovas Gutauskas pristatė įstaigos veiklą, jos įvykdytus, vykdomus ir planuojamus Europos Sąjungos struktūrinės paramos bei kitų programų projektus. Kartu su ministru renginyje dalyvavo LR Seimo nariai, Panevėžio miesto valdžios ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.


„Džiaugiuosi, kad Panevėžio apskrities ligoninės vizija – būti patraukliausia, paties geriausio aptarnavimo siekiančia gydymo įstaiga – įgyvendinama nuosekliai, realiai ir kūrybingai, – teigia sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys. – Europos projektai, kaip ir šiuo metu vykdomo sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimo trečiojo etapo žingsniai, leis užtikrinti saugias ir kokybiškas paslaugas“. Pasak ministro, tik bendromis pastangomis galima sukurti pacientui ir gydytojui draugišką sveikatos apsaugą.


Panevėžio apskrities ligoninės veikiančių operacinių rekonstravimas pradėtas dar 2008 metais. Bendra šios programos suma – 12 mln. 940 tūkst. Lt. Pirmame etape iš LR Vyriausybės investicinių programų 2008 m. skirta 3 mln. Lt, 2009 metais – 3 mln. 200 tūkst. Lt. Visos šios lėšos panaudotos medicinos bazės sutvarkymui ir įrengimui. 2009 m. gruodžio 23 d. penkios naujausios operacinės buvo parengtos naudojimui. Antrajam šešių operacinių bloko rekonstravimo ir įrengimo etapui šiais metais skirta 1 mln. 220 tūkst. Lt. Darbai bus pradėti vasarą (likusi suma, numatyta šio projekto įgyvendinimui – 5 mln. 520 tūkst. Lt.).


Įgyvendinus ES projektą, skirtą energetinio efektyvumo didinimui, šiuo metu Panevėžio apskrities ligoninėje toliau tęsiami darbai. Vykdomas projektas, skirtas skubiai medicinos pagalbai traumų atvejais. Kuriamas diferencijuotos kompleksinės psichiatrinės pagalbos vaikui ir šeimai centras. Plečiamos ambulatorinės reabilitacijos ir dienos chirurgijos paslaugos. Didelis dėmesys skiriamas ankstyvai onkologinių susirgimų diagnostikai ir visaverčiam gydymui. Modernizuojamas Psichiatrijos skyrius. Planuojama įkurti ir Krizių intervencijos centrą. Kartu su Kauno klinikomis bendradarbiaujama širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikos ir kontrolės srityje.


Pirmoji ligoninė Panevėžyje buvo įsteigta apie 1840 metus. Nuo 1998 m. gydymo įstaiga atlieka Panevėžio ir regioninės ligoninės funkcijas. Čia konsultuojami pacientai iš Panevėžio apskrities: Biržų, Pasvalio, Kupiškio ir Rokiškio rajonų, taip pat iš Utenos bei Šiaulių apskričių. Šiuo metu gydymo įstaiga turi 1000 lovų (ligoninės plotas užima 6,5 ha). Nuo 1978 m. Panevėžio apskrities ligoninei vadovauja Česlovas Gutauskas.


Daugiau informacijos

Natalja Keturkienė
SAM Ryšių su visuomene skyrius,
tel. (8 5) 266 1411,
(8 5) 266 1411
[email protected], www.sam.lt