R.Šukys: „Vaistų kainų monitoriai vaistinėse bus, bet mėnesiu vėliau“

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys, įvertindamas farmacininkų nuogąstavimus, jog tinkamai nebus pasirengta vadinamuosiuose „vaistų kainų monitoriuose“ teikti informaciją apie kompensuojamų vaistų kainas pacientams, mėnesiui atidėjo tokią tvarką reglamentuojančio įsakymo įsigaliojimą.

„Atėjęs į vaistinę pacientas turi pats matyti kiek kainuoja jam išrašyti kompensuojamieji vaistai bei turėti galimybę juos palyginti su analogiškais medikamentais. Todėl remiu ir pritariu idėjai, kad palyginamąsias vaistų kainas pacientas turi pamatyti monitoriuje. Džiaugiuosi, kad nemažai vaistinių jau spėjo juos įsirengti. Atsižvelgdamas į tai, kad ne visi suspėjo tai padaryti, mėnesiui pratęsiau įsigaliojimo terminą“, – teigia Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys.

Ministras atkreipia dėmesį, kad planas „Dėl vaistų prieinamumo gerinimo ir jų kainų mažinimo“, pagal kurį vaistininkai buvo įpareigoti teikti informaciją pacientams apie vaistų kainas monitoriuose, buvo patvirtintas dar 2009 m. liepos 10 d. Konkreti vadinamųjų „vaistų kainų monitorių“ atsiradimo vaistinėse data užfiksuota 2010 m. vasario 17 d. Sveikatos ministro įsakyme „Dėl geros vaistinių praktikos nuostatų patvirtinimo, pakeitimo“.

„Iš esmės pritardamas monitorių atsiradimo idėjai vaistinėse, manau, kad konkretūs naujovės įvedimo terminai galėjo būti šiek tiek ilgesni, todėl faktiškai tik pradėjęs dirbti, ir pasirašiau įsakymą, kuriuo mėnesiui – iki gegužės 1 d.,  pratęsiau terminą iki datos, kuomet vaistinėse turėtų pradėti galioti vadinamoji „vaistų kainų monitorių“ tvarka“, – pažymi Sveikatos apsaugos ministras R. Šukys.      


Sveikatos apsaugos ministro patarėjas
Remigijus Bielinskas
Tel.: 8 616 18053
E.paštas : [email protected]