Ligonių kasos tobulina viešąsias paslaugas ir veiklos valdymą

Visiems trims projektams numatyta skirti iš viso apie 7,3 mln. litų ES paramos lėšų, visi trys bus įgyvendinami vadovaujantis Žmogniškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 4 prioritetu „Administracinių gebėjimų stiprinimas ir viešojo administravimo efektyvumo didinimas“.


2010 m. kovo mėnesį Vidaus reikalų ministerija, Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir Europos socialinio fondo agentūra pasirašė dvi sutartis dėl ligonių kasų projektų, finansuojamų ES struktūrinių fondų paramos lėšomis, dar viena sutartis bus pasirašyta netrukus.





Šioje programoje numatytos lėšos investuojamos į Lietuvos žmonių žinių, gebėjimų, aktyvumo, verslumo skatinimo priemones ir veiklos valdymo gerinimą, viešojo administravimo stiprinimą bei prisideda prie ilgalaikio ekonomikos augimo. Programos lėšos skiriamos įvairioms viešojo administravimo sritims – taip pat ir sveikatos sistemoje.


Sveikatos sistemoje vykstantys pokyčiai reikalauja nuolatinio žinių ir įgūdžių atnaujinimo, todėl ES paramos lėšos investuojamos į ligonių kasų darbuotojų kvalifikaciją, organizacijos veiklos ir valdymo tobulinimą.


Ligonių kasos yra vieninga nacionaliniu mastu veikianti sistema, teikianti viešąsias paslaugas ir užtikrinanti Privalomojo sveikatos draudimo fondo, kurio metų išlaidų biudžetas siekia per 4 mlrd. litų, valdymą. Ligonių kasų veikla sveikatos sistemoje reikalauja ne tik darbuotojų žinių ir įgūdžių atnaujinimo, bet ir vieningų informacijos, duomenų, finansinių bei kitų valdymo sistemų atnaujinimo ir tobulinimo.


Įgyvendinant ligonių kasų veiklos tobulinimo projektą, kuriam skirta 2 999 912 litų, didžiausias dėmesys bus teikiamas būtinoms vieningoms sistemoms kurti ir diegti – ilgalaikio strateginio planavimo sistemai, projektų valdymo, finansinių išteklių ir personalo valdymo sistemoms, taip pat optimaliai finansų apskaitai ir efektyviam, patogiam vartotojui IT bei IS ūkio valdymui užtikrinti.


Viešųjų paslaugų ir veiklos tobulinimo vadovaujantis visuotinės kokybės vadybos principais projektas, kuriam skirti 2 999 824 litai, padės ligonių kasoms tapti modernia organizacija, orientuota į gyventojų poreikius ir racionalią, efektyvią kokybės vadybą. Projekto lėšomis bus sukurtos rizikos valdymo ir IT paslaugų kokybės sistemos, įvairūs procesai bus atliekami kokybiškiau ir greičiau.


Dvejus metus ES paramos lėšomis finansuojamuose mokymuose dalyvaus per 300 ligonių kasų (Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos pasaugos ministerijos ir 5 teritorinių ligonių kasų) darbuotojų – tam skirta per 1,3 mln. litų.


ES parama ligonių kasų projektams – galimybė organizacijai tapti modernia ir efektyvia viešųjų paslaugų teikėja, atstovaujančia apdraustųjų interesams.


Daugiau informacijos apie kiekvieną projektą galima rasti interneto svetainėje www.esparama.lt


Nuorodos: