Anesteziologijos klinikoje pradeda veikti Medicinos simuliacijos centras

Balandžio 20-21 d. Kauno medicinos universiteto Anesteziologijos klinikos įsteigtame Medicinos simuliacijos centre vyks tobulinimosi kursai gydytojams iš užsienio valstybių. Į Kauną atvyks ir savo žinias bei klinikinius įgūdžius gilins gydytojai iš Estijos, Baltarusijos ir Ukrainos.

Pirmasis medicinos simuliacijos centro skaitomas kursas „Inhaliaciniai anestetikai klinikinėje praktikoje“. Paskaitas skaitys ir praktinius užsiėmimus ves Anesteziologijos klinikos gydytojai. Viena kurso dalis bus skirta teoriniams užsiėmimams, antroji dalis – praktiniams užsiėmimams operacinėje, stebint anestetikų veikimą operacijos metu. Medikai iš užsienio šalių atvyksta ne tik susipažinti su KMUK Anesteziologijos klinikoje taikomomis metodikomis, bet ir pasimokyti metodikų, kurių jie dar neturi įdiegę savo ligoninėse.


Medicininės simuliacijos idėja medicinoje yra ypač patraukli, nes nuolat diskutuojant apie pacientų teises ir žalos atlyginimą, gydytojų rengimui pasitelkiama vis daugiau naujų technologijų. Ne išimtis ir medicininės simuliacijos metodai. Medicininės simuliacijos taikymas anesteziologijos praktikoje yra retas reiškinys tiek Europos, tiek kitose pasaulio šalyse. Todėl gydytojų iš užsienio vizitas ir Kauno medicinos universiteto Anesteziologijos klinikos pripažinimas tobulinimosi centru bei joje dirbančių pedagogų ir gydytojų praktikų įvertinimas, yra labai reikšmingas KMUK anesteziologams.


Daugiau informacijos:


Eglė Žemaitienė:
KMUK atstovė spaudai
Tel: (8-37)326581, Mob. tel 8 682 68423
El. paštas:
[email protected]


Dr. Andrius Macas
Anesteziologijos klinikos vadovas
Tel: (8 37) 326371, Mob. tel: 8 686 39123
El. paštas:
[email protected]