Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas

Mielieji medicinos darbuotojai,



minėdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 20-metį, galime pelnytai didžiuotis Lietuvos medikais, kurių laimėjimai garsina mūsų šalį pasaulyje.


Kiekvienam, kuris savo gyvenimą susiejo su medicina, tenka kilni ir atsakinga Hipokrato priesaikos įprasminta misija – saugoti kiekvieno be išimties žmogaus gyvybę ir sveikatą.


Rūpindamiesi šalies gyventojų fizine ir dvasine sveikata, Jūs ne tik tarnaujate žmogui, bet ir prisidedate prie stipresnės valstybės kūrimo, nes tik sveika tauta gali kurti stiprią valstybę. Ypatinga misija šiandien tenka arčiausiai žmogaus esančiam šeimos gydytojui, kurio patarimas ir geras žodis dažnai gydo geriau nei vaistas.


Medikų profesionalumo dėka šiuolaikinė medicina ir Lietuvoje jau daro stebuklus. Deja, moderniausi gydymo metodai prieinami dar ne kiekvienam Lietuvos žmogui, o kasdienę savo pareigą sąžiningai ir atsakingai atliekantys medikai dar nesijaučia oriai ir nėra deramai įvertinti. Sveikatos priežiūros sistemą būtina reformuoti.


Gydytojams turi būti užtikrintos tinkamos darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos medicinos paslaugos. Permainos priklauso nuo kiekvieno iš mūsų noro ir gebėjimo keistis, nuo kiekvieno iš mūsų pareigos ir atsakomybės supratimo. Todėl raginu visus nebūti abejingus, savo žiniomis ir patirtimi prisidėti prie geresnės sveikatos apsaugos ir geresnės Lietuvos kūrimo.


Sveikinu gydytojus, slaugytojus – visus Jus, kurie kasdien esate šalia skausmo ir nelaimių ištiktųjų, kurie savo pasiaukojamu darbu kasdien suteikiate ligoniui taip reikalingos vilties ir tikėjimo.


Linkiu kuo geriausios sėkmės Jūsų sunkiame darbe!


Lietuvos Respublikos Prezidentė
Dalia Grybauskaitė